OK a zeby wgrac polaka to wgrac z suportu
http://www.mt-box.org/getfile.php?folder=flash&target=//SEMC Flash File/SE inside/ARM INSIDE/ARM inside flash files/Z300/R3S//z300-R3S-europe4-fi-sv-no-is.rar
wole spytac niz uwalic nie mam wiedzy w SE, i to wszystko???
OK ale jeszcze jedno nie daje mi spokoju testuje narazie na K300 i nie rozumiem jednego, wgrałem mu specjalnie MCU to samo co było i sie włacza, ale dlaczego juz wiecej razy nie moge go fleszowac?
Starting the phone...
PID:80 00 03 01 FF FF FF FF
Sending Loader1...
Loader1 sent.
Bateria na full . Przed wgraniem za kazdym razem robisz przy nowym telefonie ''????'' co do pracy z new arm - ustawiasz model telefonu i cid z rozsuwanej ramki. Jak czytam takie posty to czasem rece opadaja.
Nie rozumiemy sie ja juz go fleszowałem i wszystko idzie tylko jedno mnie dziwi wgrywam MCU do telefonu jest OK ale jak chce sciagnac sima albo ponownie wgrac MCU do wyskakuje ten komunikat
''??????'' przed kazda operacja jak na swiezo podpinasz telefon - program wysyła wtedy przy uzyciu tej funkcji loadery. A nie od razu unlok badz flash - czy to ciezko zrozumiec....
Nie mialem sytuacji zebym drugi raz nie mogł cos wgrac jak raz wgrywałem !!!
Czasem przy nowych wersjach oprogramowania dla cid49 kiedy nie było plików ''flr'' full backupikiem traktowałem poprzez ''restore'' w ''read/write''..................
Miałem dwie K300 i jednego K700 postawiłem go dopiero na usb smarcie,wszedzie te same objawy, mozna zfleszowac tylko raz wysyłanie loaderow nie pomaga, wiem ze dziwne ale prawdziwe, niewiem chyba przywroce system i zainstaluje wszystko na nowo,
Problem rozwiazany, wszystko chodzi oprócz Z300 Booting...
Detected phone:Z300
Writing:
D:\Documents and Settings\System2002\Pulpit\Flesh k700\z300\Z300i EMEA1 R3S\Z300i EMEA1 R3S.xarmc
...
Part 01 writing...
Erase block problem 23.
ale to chyba cos z telefonem, tylko ze jest nowy!?
✨ W dyskusji poruszono problem braku modelu Z300 w programie MT-Box pomimo deklarowanej obsługi. Rozwiązaniem jest pobranie odpowiednich plików flash i bootloaderów z supportu ARM INSIDE, dostępnych na oficjalnej stronie MT-Box. Wskazano, że polskie wersje językowe dla Z300 znajdują się w plikach oznaczonych jako EMEA1, a nie w europe4. Podkreślono konieczność naładowanej baterii oraz prawidłowego wgrywania plików MCU i loaderów przed każdą operacją. Użytkownik zgłaszał problemy z wielokrotnym fleszowaniem telefonu K300, gdzie pojawiał się błąd "Sending loader2 error:0002". Zalecano użycie funkcji wysyłania loaderów przed każdą operacją, sprawdzenie styków, pełne naładowanie baterii oraz opcję "new cable" w programie. Wystąpił także błąd "Erase block problem 23" podczas zapisu, co może wskazywać na problem sprzętowy telefonu, mimo że jest nowy. Sugerowano testowanie na innym komputerze i ponowną instalację oprogramowania. Ostatecznie problem z modelem Z300 został częściowo rozwiązany, jednak bootowanie nadal sprawiało trudności. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.