logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MT BOX SE - Błąd przy zdejmowaniu simlocka z Sony Ericsson W300i

pawelecc 19 Mar 2007 16:10 1377 10
REKLAMA
  • #1 3695385
    pawelecc
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Witam. Tak jak w temacie posiadam od niedługiego czasu MT BOXA do SE i mam z nim problem! Problem polega na tym że juz kilka razy uwalił mi telefon ostatnio W300i przy probie zdjecia simlocka. A robię to tak podłączam telefon wybieram model w tym wypadku W300i daje ??????? i naciskam unlock. Pozniej reconet baterry i wyskakuje pozniej jakis błąd ERROR i telefon jest w tym momencie ubity tzn. biały wyświetlacz. Dopiero po fleszowaniu go ALLINONE telefon działa ale nadal jest simlock. Co robię zle? Może muszę jakieś pliki podstawić? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3695397
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    restore firmware sprawdz
  • #3 3695411
    pawelecc
    Poziom 15  
    Dzieki za odowiedz tylko nie wiem co to jest restore firmware i nie wiem gdzie to sprawdzic??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3695431
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Teraz full backup z supportu - poprzez funkcje ''restore'' w read/write.....
    Direct unlok po flash i bedzie wszystko ganiac ok.
  • #6 3695635
    pawelecc
    Poziom 15  
    Dzieki Stokłosy. Czyli jak sie telefon np. W300i wysypie po simlocku np bedzie biały ekran mam sciągnąć full backups do W300i zapisać go na dysku i właczy program i poprzez funkcje restore wgrać mu tylko tego full backups ktorego sciągnąłem ze strony? I telefon powinien się odpalić? pozdrawiam

Aha jeszcze jedno pytanko te pliki FLR ktore znajdują sie w C:\Program Files\GriffinTeam\MT SonyEricsson\New ARM inside v2.9 MT\flr one odpowiadają za te że telefon sie ubija jak ich nie ma?
  • REKLAMA
  • #7 3695673
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Przy martwym telefonie wgrywasz full backup - trzy pliki - pozniej direct unlok wgrywane klawiszem restore po koleji.
    Jezeli sie odpala i ma biały ekran powinno wystarczyc zwykłe flashowanie np. plikami all in one....

Zaleznosci jaki jest system plikow dostepny np. mcu, ppm i rep - czyli mcu repair wgrywane za jednym podejsciem.
  • #8 3695680
    pawelecc
    Poziom 15  
    Aha jeszcze jedno pytanko te pliki FLR ktore znajdują sie w C:\Program Files\GriffinTeam\MT SonyEricsson\New ARM inside v2.9 MT\flr one odpowiadają za te że telefon sie ubija jak ich nie ma?
  • Pomocny post
    #9 3695705
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    restory przywracają blokade rsa
    podczas zdejmowania simloka rsa jest zdejmowane zeby zrobic unlock
    po unlocku rsa jest zakładane spowrotem poprzez restore
    to tak po krótce
  • Pomocny post
    #10 3696125
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    pawelecc napisał:

FLR tyo czesc flasha ktry jest usuwany wraz z rsa, temu ponowne flashowanie przywraca telefony do funkcjonalnosci, ale po co za kazdym razem flashowac skor wystarczy dograc jednynie usuniety obszar
  • #11 3698378
    pawelecc
    Poziom 15  
    TONK.W jaki sposób mam dograc jednynie usuniety obszar? Jeżeli można to krok po kroku proszę. Bo naprawde denerwuje to ciągłe fleszowanie telefonu po simlocku. Dzieki. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy użycia MT BOX SE do zdejmowania simlocka z telefonu Sony Ericsson W300i, który po próbie odblokowania często ulega uszkodzeniu (biały ekran). Proces odblokowania polega na podłączeniu telefonu, wyborze modelu W300i, uruchomieniu funkcji unlock, po czym pojawia się błąd i telefon przestaje działać. Rozwiązaniem jest wykonanie pełnej kopii zapasowej (full backup) firmware telefonu, a następnie przywrócenie go funkcją "restore" w programie MT BOX, co pozwala na odratowanie "martwego" telefonu. Pliki FLR są częścią firmware odpowiedzialną za blokadę RSA, która jest usuwana podczas odblokowywania simlocka, a następnie przywracana przez funkcję restore. Flashowanie całego firmware (np. plikami all in one) naprawia telefon, ale nie usuwa simlocka. Zaleca się wykonywanie direct unlock po flashowaniu. Istnieje możliwość dogrania jedynie usuniętego obszaru RSA zamiast pełnego flashowania, co wymaga dokładniejszej instrukcji krok po kroku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA