logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Moduł NM7010A z I2C - szukam tańszych zamienników do wykrywania sieci 100Mbit

murek_gl 14 Mar 2007 15:38 864 1
REKLAMA
  • #1 3677738
    murek_gl
    Poziom 1  
    Witam.
    Mam za zadanie zrobić układ wykrywający sieć ethernet. Do tej poru znalazłem wspomniany układ NM7010A , który jednak wymaga podłączenia do procesora poprzez magistrale danych oraz adresową. Bardziej jednak zależało by mi aby można to było zrobić szeregowo, tak więc moje pytanie jest takie: czy są już jakieś gotowe moduły kontrolerów sieciowych które można podpiąć szeregowo do procka? aha, układ powinien wykrywać sieć 100Mbitową:)

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek porady od ludzi którzy podobnymi rzeczami się już zajmowali.

Dodano po 46 [minuty]:

ok sorry za zamieszanie.. układ ten posiada interfejs I2c, czego jakimś cudem nie zauważyłem :) no ale skoro temat już jest to może ktoś zna jakieś tańsze zamienniki tego oto modułu.. siedzę na googlach od 2 dni i niczego nie znalazłem:/
  • REKLAMA
  • #2 5086321
    lstaszew
    Poziom 12  
    No i udało ci sie ten problem jakoś rozwiązać..?? Bo generalnie jestem zainteresowany tym modułem.. siedze i szukam na google ale może jakaś opinia o tym module ;)
REKLAMA