logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie żelazko do 150 zł wybrać? Najlepsze modele i marki w niskiej cenie

Mietek2141 15 Mar 2007 11:06 2424 6
REKLAMA
  • #1 3680266
    Mietek2141
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam forumowiczów.
    Mam mały problem bo właśnie spaliło mi się żelazko- jakiś "now name".
    Podpowiedzcie co warto kupić tak do 150PLN?

Z góry dzięki :-)
  • REKLAMA
  • #2 3680622
    parsifal999
    Poziom 14  
    Ja polecam zelazko Philips Mistral 2100 tak przynajmniej tam pisze :D kupilem je ponizej kwoty ktora podales
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3683999
    rectosei
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Mietek2141 napisał:
    Witam forumowiczów.

Ja z kolei polecam Tefala, oznaczenie Supergliss 40. Bardzo przyjemnie się nim prasuje. Mam jakoś uraz do Philipsa, każdy model w mojej rodzinie po pewnym czasie przeciekał. Na razie jestem zadowolony z Tefala, a ponadto można go zalewać zwykła wodą z kranu z nie destylowaną, choć z tego co widziałem także żelazka Boscha też już mają taką możliwość, więc może to już taki standard. Pzdr.

Dodano po 54 [sekundy]:

Mietek2141 napisał:
    Witam forumowiczów.

Ja z kolei polecam Tefala, oznaczenie Supergliss 40. Bardzo przyjemnie się nim prasuje. Mam jakoś uraz do Philipsa, każdy model w mojej rodzinie po pewnym czasie przeciekał. Na razie jestem zadowolony z Tefala, a ponadto można go zalewać zwykła wodą z kranu z nie destylowaną, choć z tego co widziałem także żelazka Boscha też już mają taką możliwość, więc może to już taki standard. Pzdr.
  • REKLAMA
  • #5 3684200
    starter55
    Poziom 24  
    Ocena: 103
    parsifal999 napisał:
    Ja polecam zelazko Philips Mistral 2100 tak przynajmniej tam pisze :D kupilem je ponizej kwoty ktora podales

Tez ma takie zona i sobie chwali :D
  • #6 3684476
    pz0
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    żona przed ślubem używała Philipsa, po ślubie kupiliśmy Tefal i twierdzi że to jest dużo lepsze, lżej się prasuje. Tefal ma jakąś dziwną powłokę na stopce stopka, że żelazko prawie że samo chodzi po ciuchach, nie używamy żadnych dodatkowych nakładek, leję tam zwykłą kranówę. Używamy już go ze 2-3 lata i żadnych problemów.
  • #7 3684497
    parsifal999
    Poziom 14  
    Starter
    Pozdrow zone zna sie na zelazkach :D
    wydaje mi sie ze to dobry wybor w tej cenie

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na forum dotyczącym wyboru żelazka do 150 zł pojawiły się rekomendacje kilku modeli i marek. Polecane są przede wszystkim żelazka Philips, takie jak Philips Mistral 2100, Philips GC3109 oraz Philips GC2510, dostępne w niskim przedziale cenowym. Alternatywnie użytkownicy wskazują na markę Tefal, szczególnie model Supergliss 40, który charakteryzuje się wygodą prasowania oraz możliwością używania zwykłej wody z kranu bez konieczności destylacji. Tefal posiada specjalną powłokę na stopce, ułatwiającą przesuwanie żelazka po tkaninach. Wspomniano również o żelazkach marki Bosch, które podobnie jak Tefal, umożliwiają stosowanie wody kranowej. Opinie wskazują na większą trwałość i komfort użytkowania Tefala w porównaniu do Philipsa, który w niektórych rodzinach miał problemy z przeciekaniem. Podsumowując, w budżecie do 150 zł warto rozważyć modele Philips i Tefal, z naciskiem na Tefal Supergliss 40 ze względu na pozytywne doświadczenia użytkowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA