logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C75 - jak naprawić problem z odczytem karty SIM po korozji?

leszek222 15 Mar 2007 15:46 1287 2
REKLAMA
  • #1 3680995
    leszek222
    Poziom 11  
    Witam wszystkich. Mam problem z telefonem siemens c75. Z telefonem niemialem przez dluzej niz 1,5 roku wiekszych problemow.Jakis tydzien temu telefon zaczoł mi sie sam wyłanczac, czasami dalo sie go właczyc i chodził przez troche i znow sie wyłaczal a czasami wogule nie chcial sie właczyc. Oddalem go na gwaranci, stwierdzono korozje na elementach dyskretnych w telefonie, co nie podlegalo gwaranci, bo jak tam stwierdzono było to z mojej winy:|. Wiec oddalem telefon do naprawy do serwisu tam udalo im sie zrobic tylko tyle ze teraz włancza sie za karzdym razem ale nie czyta karty sim.(pisze włoz karte sim).Powiedzieli ze tylko tyle mogli z nim zrobic.Moze wie ktos czy da to sie jakos naprawic czy raczej juz nie.Zastanawiam sie czy korozja na tyle mogla go uszkodzic zeby nie mozna bylo go zrobic? Z.G za odpowiedz...

Dodano po 5 [godziny] 17 [minuty]:

????? Czy nikt nie wie nic na ten temat??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3682688
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    sprawdzić element V1605 , rezystor R1613 , R1614 - jeśli te elementy są dobre i połączenie do nich także to wylutowanie procesora i sprawdzenie połączeń do styków A7 A8 B8 B9. Jak wszystko jest OK to wymiana procesora. Jest jeszcze taka możliwość że przy naprawie zostały zwarte kulki szyn A7 A8 B8 B9 - trzeba usunąć zwarcie i będzie działało

Cały schemat jest pewnie w dziale schematów :-))

Powodzenia
  • #3 3682932
    leszek222
    Poziom 11  
    A mam takie pytanie czy nie moze taki telefon pracowac jak uzadzenie bez karty sim??
    do ilu stopni wytrzymuja elementy procesory i ujklady scalone w telefonir ,pytam dlatego ze astanawialem sie nad rozgrzaniem calosci za pomoca opalarki tak aby przetopic luty od nowa. Tylko pewnie pulprzewodniki nie wytrzymaja takiej tempertury
REKLAMA