witam. szukam podstawowych informacji o programowaniu ISP. Jak ma wyglądać kabel jak skonfigurować port w komputerze i w czym najlepiej napisać program. Zabieram się za bascoma 8051demo tylko nie wiem czy to ograniczenie do 2KB nie będzie problemem... I jeszcze jedno pytanie może nie pasujące do tego działu... co i gdzie podłączyć do tego atmela żeby odbierał i przetwarzał sygnał z pilota tv. Z góry dziękuję pomoc.
Wiem że dość dużo już pisaliście o ISP ale ciągle nie mam jasności jak to działa... podobno wystarczy kabel podłączyć do portu a co chwilę przeglądając forum znajduję jakieś rysunki z dodatkowymi układami między portem a uC więc jak to jest? :? Proszę o jakiś link gdzie wszystko jest jasno opisane .....
Wiem że dość dużo już pisaliście o ISP ale ciągle nie mam jasności jak to działa... podobno wystarczy kabel podłączyć do portu a co chwilę przeglądając forum znajduję jakieś rysunki z dodatkowymi układami między portem a uC więc jak to jest? :? Proszę o jakiś link gdzie wszystko jest jasno opisane .....