logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG U8120 nie bootuje się z UFS HWK - czy potrzebna modyfikacja kabla?

mahcin 17 Mar 2007 01:36 1029 7
REKLAMA
  • #1 3686286
    mahcin
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Witam, mam UFSa z HWK.
    Podłączam tel LG U8120 i on automatycznie się włącza, kabelek na 100% wporządku gdyż z np B2050 współpracuje idealnie...domyślam się że przewodzik co najwyżej potrzebuje modyfikacji jakiejś bo nie mogę zabootować tego LG.
    Czy dobrze myślę?
    Jeżeli to kwestia przeróbki to czy ma ktoś jakieś materiały?

pzdr
  • REKLAMA
  • #2 3686391
    A_r_K
    Poziom 29  
    Ocena: 24
    A jakim kablem podłanczasz ?
  • REKLAMA
  • #3 3687194
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    do lg 3g jest inny kabel jak do zwykłych lg
    pozdrawiam
  • #4 3688313
    mahcin
    Poziom 27  
    zwykłym 24pinowym... mogę go jakoś przerobić by komunikował się?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 3690076
    mahcin
    Poziom 27  
    Dlaczego od pewnego czasu każdy tylko o kupowaniu?
    Kiedyś jeszcze za czasów DCT3 to forum to było vcoś...a teraz? Aż brak mi słów...heh...niestety jestem w kraju obecnie takim, w którym nie kupię "wszędzie" i nie pytam przecież gdzie kupić.
    Szkoda że już nie jest tu jak kiedyś.

pzdr
  • #8 3691705
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    mahcin napisał:
    Dlaczego od pewnego czasu każdy tylko o kupowaniu?
    Kiedyś jeszcze za czasów DCT3 to forum to było vcoś...a teraz? Aż brak mi słów...heh...niestety jestem w kraju obecnie takim, w którym nie kupię "wszędzie" i nie pytam przecież gdzie kupić.
    Szkoda że już nie jest tu jak kiedyś.

pzdr

Sądziłem że zamierzasz zniszczyć ten który masz do B2050 a to byłaby głupota ale skoro masz pod ręką końcówkę to można podłubać oczywiście jak masz czasu za dużo...Poza tym wyżej wisi ogłoszenie na temat kabli i pinout'ów i tam powinieneś umieścić swój post zamiast zakładać nowy temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada UFS z interfejsem HWK i próbuje podłączyć telefon LG U8120, który automatycznie się włącza, lecz nie bootuje. Kabel 24-pinowy, używany również z modelem B2050, działa poprawnie z tym drugim telefonem, co sugeruje, że problem może leżeć w konieczności modyfikacji kabla dla LG U8120. W odpowiedziach wskazano, że do telefonów LG 3G stosuje się inny kabel niż do starszych modeli LG, a kable dedykowane do LG 3G pod HWK są dostępne w sprzedaży. Podano również link do schematu pinów LG U8110, który może pomóc w przeróbce kabla. Zasugerowano, że modyfikacja kabla jest możliwa, ale wymaga czasu i precyzji, a także zwrócono uwagę, że dyskusja na temat kabli i pinoutów powinna być prowadzona w odpowiednich wątkach forum.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA