logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung E330 - nie działa duży ekran po wymianie taśmy

matidanko6 18 Mar 2007 08:57 1556 6
REKLAMA
  • #1 3690276
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    wymieniałem taśmę lcd w damsungu E330 i teraz po włączeniu telefonu duży lcd nie świeci w ogóle a mały wyświetla ale bez podświelenia.Czy to może być wina taśmy czy ja coś skopałem? bo nie mam innej taśmy do podstawienia
  • REKLAMA
  • #2 3690419
    belfer251
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Wyjm tasme z urzadzanka, wez omomierz i sprawdz czy tasma jest ok. Jak w porzadku to moze uszkodziles styki przy wymianie. Wez lupe i dokladnie je obejrzyj.
  • REKLAMA
  • #3 3691794
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    może to być wina czujnika (w klapce masz magnes który powoduje przełanczanie miedzy wyświetlaczami) ale również może to być wina samej taśmy, jak kupuje się chińszczyzne to trzeba się liczyć z takimi sytuacjami niestety,
  • #4 3692347
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    ja za swoją zapłaciłęm 50zł więc nie wiem czy to chińszczyzna
  • REKLAMA
  • #5 3966765
    Jesio
    Poziom 11  
    Ocena: 25
    Ja również mam podobny problem... Po wymianie taśmy nie działa podświetlanie wyświetlaczy... Magnes jest ok przy otwieraniu zapala sie podświetlanie klawiatury... Który element odpowiada na taśmie za podświetlanie???
  • REKLAMA
  • #6 4387739
    ZOoRK
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    I jak panowie rozwiązaliście temat bo mam to samo ?
  • #7 4458575
    michałbak1
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Witam mi kilkakrotnie zdarzyło się że brakowało połączenia przy układzie przetwornicy napięcia, solucja w załączniku. Na zdjęciu brakuje układu i cewki ale oczywiście powinny tam być. Pozdrawiam
    Załączniki:
    • e330 brak podswietlenia.rar (17.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Po wymianie taśmy LCD w telefonie Samsung E330 duży ekran nie działa, a mały wyświetlacz jest widoczny, lecz bez podświetlenia. Możliwe przyczyny to uszkodzona taśma, uszkodzone styki lub czujnik magnetyczny odpowiedzialny za przełączanie między wyświetlaczami. Zaleca się sprawdzenie taśmy omomierzem oraz dokładną inspekcję styków lupą. W przypadku problemów z podświetleniem może być to związane z układem przetwornicy napięcia, gdzie brak połączenia lub brak elementów takich jak cewka i układ scalony powoduje awarię. Wymiana taśmy z nieoryginalnych źródeł (np. chińskich) może zwiększać ryzyko uszkodzeń, jednak cena 50 zł niekoniecznie wskazuje na niską jakość. Problem pozostaje nierozwiązany w dyskusji, a użytkownicy poszukują skutecznych rozwiązań.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA