logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Fujifilm MX-700 jako kamerkę internetową przez USB?

zybex 18 Mar 2007 11:34 1665 7
REKLAMA
  • #1 3690752
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    Mam stary aparat cyfrowy Fujifilm MX-700. Ma on wyjście "video out" (mini jack) i wyjście "Digital" (też jakiś mniejszy jack). Czy istnieje możliwość zaadoptowania go pod USB, czy gra nie jest warta świeczki?
  • REKLAMA
  • #2 3691410
    Balu
    Poziom 38  
    Ocena: 48
    Nie warta, chyba, że masz jakieś urządzenie z Video-IN w budzie, a i to prawdopodobnie nic nie da - te wyjściasłużą w 99% do przeglądania zdjęć - przynajmniej w moich cyfrakach. Nie dają obrazu z przetwornika na TV a jedynie z plików.

Pozdrawiam Łukasz.
  • REKLAMA
  • #3 3691583
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Mój aparat pokazuje obraz "na żywo" w TV, jednak w komputerze nie mam takiego wejścia. Aparat jest natomiast na liście w "urządzeniach do obrazowania", czyli teoretycznie powinien współpracować z komputerem.:|
  • #5 3691837
    kaczy99
    Poziom 23  
    Ocena: 31
    Ja w swoim żeby zamienić go w kamerkę musze odłączonego od usb przełączyć w tryb kręcenia video i dopiero podpiąć pod USB, wtedy jest widziany jako kamera internetowa, a nie dysk przenośny
  • REKLAMA
  • #6 3692321
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    W sumie nie tak bardzo zależy mi na tym, bo posiadam kamerkę internetową z Biedronki i jakoś mi służy, ale spotyka się kamerki znacznie lepszej jakości, a ten aparat ma 1,5mln pikseli. Do robienia zdjęć używam znacznie lepszego aparatu, stąd wziął się mój pomysł.
  • REKLAMA
  • #7 3692387
    Balu
    Poziom 38  
    Ocena: 48
    Jako kamerka i tak by pewnie nie dało się wykorzystać 1,5MPIX, bo... niewyrobiłby "pstrykać" te 30fps w takiej rozdziałce.
    Jakby miał w 320x200 te 20fps to byłoby dobrze...
  • #8 3692408
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Czyli trzeba dać sobie z tym spokój.:|

Podsumowanie tematu

✨ Fujifilm MX-700 posiada wyjścia "video out" (mini jack) oraz "Digital" (mniejszy jack), jednak ich wykorzystanie jako kamery internetowej przez USB jest problematyczne. Wyjścia te służą głównie do przeglądania zdjęć na zewnętrznych urządzeniach, a nie do przesyłania obrazu na żywo do komputera. Chociaż aparat pojawia się na liście urządzeń do obrazowania po podłączeniu USB, brak jest natywnych sterowników lub oprogramowania umożliwiającego wykorzystanie go jako kamery internetowej. W niektórych modelach aparatów konieczne jest przełączenie w tryb nagrywania video przed podłączeniem do USB, aby urządzenie było rozpoznawane jako kamera, jednak nie ma pewności, że Fujifilm MX-700 obsługuje taką funkcję. Dodatkowo rozdzielczość 1,5 MP i ograniczenia prędkości przetwarzania obrazu mogą uniemożliwić uzyskanie płynnego obrazu wideo (np. 30 fps). W efekcie adaptacja MX-700 do roli kamery internetowej przez USB jest mało opłacalna i technicznie utrudniona.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA