logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer nie włącza się po naciśnięciu przycisku

MalyWodzu 19 Mar 2007 11:10 1364 1
REKLAMA
  • #1 3694537
    MalyWodzu
    Poziom 11  
    Witam.

Jak już napisałem w tytule mam problem z uruchamianiem komputera. A mianowicie po włączeniu listwy zasilającej i naciśnieciu przycisku POWER komputer nie reaguje. Jednak po ok 2 minutach sam się uruchamia i już później działa bez żadnych problemów. Jak wyłączę komputer i zostawię listwę włączoną to znów po ok 2 minutach komputer sam sięuruchamia. Czy może to wina obudowy? zasilacza? Proszę o pomoc!

A i jesczze jedno pytanie już może nie związane do końca z tematem.
    Od zasilacza zawsze odchodzą 2 kable zasilające płyte. 4-pinowy i ten szerszy. Czy oba muszą być podpięte do płyty? do tej pory miałem podpięty tylko szeroki i działa bez problemów. Wyjaśnijcie mi to :D

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3694609
    Józef18
    Poziom 32  
    Ocena: 165
    MalyWodzu napisał:
    Witam.

Jak już napisałem w tytule mam problem z uruchamianiem komputera. A mianowicie po włączeniu listwy zasilającej i naciśnieciu przycisku POWER komputer nie reaguje. Jednak po ok 2 minutach sam się uruchamia i już później działa bez żadnych problemów. Jak wyłączę komputer i zostawię listwę włączoną to znów po ok 2 minutach komputer sam sięuruchamia. Czy może to wina obudowy? zasilacza? Proszę o pomoc!

Ciężko powiedzieć mała ilość szczegółów. Można prawie wszystko podejżewać m.in. zasilacz, płytę główną

MalyWodzu napisał:
    A i jesczze jedno pytanie już może nie związane do końca z tematem.
    Od zasilacza zawsze odchodzą 2 kable zasilające płyte. 4-pinowy i ten szerszy. Czy oba muszą być podpięte do płyty? do tej pory miałem podpięty tylko szeroki i działa bez problemów. Wyjaśnijcie mi to :D

Ten 4-pinowy to ATX 12V - czyli dodatkowe złącze zasilające 12V. Stosowane w płytach głównych P4.

Pozdrawiam
    Józef
REKLAMA