logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować 14 Sharp z procesorem SDA 5253? Szukam właściwych adresów EEPROM

azalg 29 Wrz 2003 22:07 1943 10
REKLAMA
  • #1 343473
    azalg
    Poziom 16  
    nie znam modelu a mam problem(zdarta kartka ,moze ktos wie jaki to model).Klient bezwiednie wprowadzil blokade i.Wszedlem w tryb serwisowy dla modelu 37AM-12SC z chassis 5BS (z procesorem SDA20561) i wyzerowakem komorki o adresach C5 do C9 przechowujace nformacje dot. kodu i nie pomoglo.Podejrzewam ,ze to nie te adresy.Czy ktos moze podac wlasciwe

dzieki
    Andrzej
  • REKLAMA
  • #2 343682
    amik9m
    Spec od TV
    Ocena: 133
    Z moich danych wynika, że może to być Sharp 37ET-35S.
    Na stronie: http://master-tv.com/ natknąłem się na wsad do pamięci, ale z takim samym problemem...
    Może znajdziesz gdzieś, coś ...
    Powodzenia!
  • #3 343768
    pawcio
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    Witam
    miałem taki problem jak i Ty,też wykasowałem komórki od C5 do C9 i niedało to żadnego efektu.
    Wstawiłem nową pamiątke,około 1 godziny regulacji w trybie serwisowym i telewizorek ruszył!!!
  • REKLAMA
  • #4 343798
    jez
    Poziom 31  
    Ocena: 42
    witaj
    auto na benzyne nie pojedzie na ropie i tak samo sharp
    azlag i pawcio cos z tego pewnie dopasujecie
  • #5 344123
    oorobert
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    prosze może to
    Załączniki:
    • Dv37et35.zip (250 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 344645
    azalg
    Poziom 16  
    jez napisał:
    witaj

cwaniaczku doradz cos :P

dzieki za wczesniejsze posty

wymienic pamiatke sprobuje choc to smd
  • REKLAMA
  • #7 344654
    azalg
    Poziom 16  
    jez napisał:
    witaj

sorry JEZ nie zauwazylem pliku
    Jeśli pod Twoim postem nie ma odpowiedzi uzyj funkcji "zmień"i.......zmień lub dopisz. Pisanie postu po poście bez wyraźnej przyczyny to naruszenie regulaminu! zdzich42
  • #8 344792
    pawcio
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    Miałem chyba inny model,bo pamiątke miałem normalną(nie smd)
    :arrow: JEZ dzięki za info
    W zeszycie"TRYBY SERWISOWE"kazali wykasować komórki pamięci od C5 do C9, i tym się sugerowałem.Jeżeli to co napisał JEZ działa to w/w zeszycie napisali bzdury!!!
    Pozdrawiam
  • #9 344830
    jez
    Poziom 31  
    Ocena: 42
    witaj
    to co pisze lub przesylam to sa informacje redagowane przez sharpa
  • #10 344941
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    pawcio napisał:
    W zeszycie"TRYBY SERWISOWE"kazali wykasować komórki pamięci od C5 do C9, i tym się sugerowałem.Jeżeli to co napisał JEZ działa to w/w zeszycie napisali bzdury!!!
    Pozdrawiam

Jeżeli są to Tryby serwisowe z SE to niestety zdażyło się już nie raz że mają pomyłki.
  • REKLAMA
  • #11 345462
    azalg
    Poziom 16  
    rozwiazalem problem dzieki koledze jez i amik9m.Telewizorek to faktycznie 37ET 35S ,chassis CA1 ,a wyzerowac trzeba bylo komorke 4D. Temat uwazam za zamkniety
    ps. kol JEZ cwaniaczek to mialo byc wcudzyslowiu ,zartobliwie

dzieki wszystkim kolegom za pomoc
    Andrzej

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył odblokowania telewizora Sharp z procesorem SDA 5253, którego dokładny model nie był znany z powodu uszkodzonej etykiety. Próba wyzerowania komórek pamięci EEPROM od adresów C5 do C9, zgodnie z instrukcjami dla modelu 37AM-12SC z procesorem SDA20561, nie przyniosła efektu. W dyskusji zasugerowano, że urządzenie to prawdopodobnie Sharp 37ET-35S z chassis CA1. Rozwiązaniem okazało się wyzerowanie komórki pamięci pod adresem 4D. Wymiana pamięci EEPROM, nawet jeśli jest w obudowie SMD, oraz regulacje w trybie serwisowym mogą być konieczne do przywrócenia działania. Zauważono również, że oficjalne instrukcje serwisowe mogą zawierać błędy dotyczące właściwych adresów EEPROM do kasowania kodu blokady.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA