logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-1300R - co oznacza błąd ERROR-11 przy odtwarzaniu płyt CD?

kichawa 30 Wrz 2003 13:29 2041 3
REKLAMA
  • #1 343937
    kichawa
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    Radio jak w temacie. Po załączeniu kompakt gra minute czasem dwie i przestaje czytać płyty. Na wyświeltaczu mam ERROR-11. Po dłuższym odłączeniu od zasilania, radio znowu gra ok. minuty-dwóch i sytuacja się powtarza. Co oznacza ERROR-11? Ma ktoś moze serwisówkę do tego modelu? Wszelkie sugestie mile widziane.

Kichawa.
  • REKLAMA
  • #2 344164
    cool_gacek
    Poziom 12  
    u mnie bylo tak w pionku. wyczyscilem laser i podkrecilem potencjometr ktory znajduje sie na tym calym ruchomum module z soczewka i jest ok. od tamtej pory nawet bardzo porysowane plytki mi czyta
  • REKLAMA
  • #3 344227
    Tomek11r
    Poziom 22  
    Ocena: 17
    Error 11 w pionku - focus się stracił i brak możliwości dalszego odczytu. Prawdopodobnie laser dogorywa, coś źle z driverem BA5985 (nie przegrzewa się?). Z mechaniką wszystko dobrze? Czy przerywa tylko na początkowych utworach na płycie?
    Lepiej nie kręć peerkiem. W tym przypadku można tylko dobić laser.
  • #4 344241
    kichawa
    Poziom 11  
    Kręciłem potencjometrem na laserze ale efektów pozytywnych to nie przyniosło. Temperatura BA jest w normie - lekko letni jest :-). Mechanika jest sprawna. Dzieje się to na dowolnym utworze - bez znaczenia czy na początku czy na końcu płyty. Moje podejrzenie też padło na laser ale chciałem się upewnić.

Kichawa.
REKLAMA