logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prodlem z podwojnym cd-playerem, dziwne zachowanie kieszeni

cjjack 20 Mar 2007 22:32 942 7
REKLAMA
  • #1 3701030
    cjjack
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    WItam,
    mam pytanko Dla Panów. Cóż uszkodzone jest. Posiadam Hollywood DJX-3, jakieś dwa miesiące temu kupiłem go do nauki mixowania. dwa tygodnie temu wróciłem z pracy chciałem muzyczkę sobie zapuścić. Lewa kieszeń normlanie wystartowała, a druga coś świrowała, po minucie sluchania zacieła sie i Lewa kieszeń. W końcu i ona robi to samo. Objawami jest to iż kieszenie się wysuwają i wsuwają taki ruch robią, około 3mm. A jak się wysunie to też tak robi, i w końcu wsunie spowrotem.
    Pomóżcie mie ;( ;(
    HELP
  • REKLAMA
  • #2 3701063
    malutki000
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    sprobuj nasmarować olejem mechanike od wysuwania kieszeni albo zobaczyc na rozkręconym cd-playerze gdzie ta kieszen sie blokuje i wtedy cos pomyslec jak to naprawić
  • REKLAMA
  • #3 3701821
    Mamber
    Poziom 21  
    Ocena: 22
    mozliwosci sa dwie.. albo mechanizmy w playerach sie przwestawiły albo co bardziej bym obstawiał ze padłło sterowanie playerami.. Skoro piszesz ze swirowała prawa a lewa działa ok i nagle ja wzieło to musi byc cos z systemem sterowania... ale jako pierwsze ttrzeba sprawdzic mechanizmy.
  • #4 3703080
    cjjack
    Poziom 15  
    A na czym najbardziej oko zawiesić ? Cóż mogło najprawdopodobniej sie przestawic ??
  • REKLAMA
  • #5 3703235
    Mamber
    Poziom 21  
    Ocena: 22
    Rozkręc obudowe.i odkrec ktorys napęd tak bys mogł obserwowac jak sie zachowuje. byc moze sliczniki cos blokuje.Jezeli nic konkretengo nie zauwazysz to pozostaje szukac w procesorach sterujacych czytnikami.

Probowałes odłaczyc sprzet od prądku na kilka minut i znów włączyc?
  • REKLAMA
  • #6 3703339
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 3706936
    cjjack
    Poziom 15  
    Wyshcnięte kondesatory w nowym urządzeniu ?? raczej nie. Dzisiaj spraawdzę mechanizmy i odpisze.
    Pozdrawiam
    cjjack
  • #8 3709578
    stasiekm
    Poziom 30  
    Ocena: 100
    w podobnej klasy cd miałem podobny problem
    okazał sie zę przegrzewaja sie układy wykonawsze serwa z dolutowanym kawałkiem blaszki jako radiatro
    załozenie normalnego radiatora załatwiło sprawę

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz podwójnego CD-playera Hollywood DJX-3 zgłasza problem z mechanizmem wysuwania i wsuwania kieszeni na płyty, które wykonują ruch około 3 mm, a następnie zacinają się. Początkowo problem dotyczył tylko prawej kieszeni, później również lewej. Sugerowane przyczyny to uszkodzenie mechanizmów wysuwania, zanieczyszczenie lub uszkodzenie wyłączników krańcowych odpowiedzialnych za pozycjonowanie tacki, a także potencjalne problemy ze sterowaniem elektronicznym playerów. Zalecane jest rozkręcenie obudowy i obserwacja mechanizmu podczas pracy, nasmarowanie mechaniki olejem, sprawdzenie styków wyłączników krańcowych oraz ewentualne odłączenie urządzenia od zasilania na kilka minut w celu resetu. W podobnych urządzeniach problemem bywały przegrzewające się układy wykonawcze serwomechanizmów, które można chłodzić poprzez montaż radiatorów. Wskazano również na możliwość wysychania elektrolitów w zasilaczu, choć w nowym sprzęcie jest to mniej prawdopodobne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA