logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HWK Magic Loader - Emulacja HWK dla UFS Suite v3.00-v3.03, bez reinstalacji driverów

wntl 21 Mar 2007 14:28 5397 13
REKLAMA
  • #1 3702769
    wntl
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    This sw can emulate HWK with easy, just run this sw and click Play HWK button

* This loader safe for your PC than HWK Killer (ntldr missing problem)

* No need patch your UFS Software one by one (like HWK Killer)

* No need reinstall your UFS Box Driver

* This loader currently support only UFS Suite v3.00 until v3.03

http://gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=386271

Jeszcze niewiem czy sie komunikuja telefony bo niemam na czym sprawdzic, na z-franku niektórym działa, niektórym nie
    Załączniki:
    • HWK_Magic_v1.1.rar (225.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3703057
    jakrzys
    Poziom 16  
    Chyba działa, jedybe co moge na razie powiedzieć że zabootowało mi w końcu LG :D
  • #3 3894300
    newchief
    Poziom 28  
    Ocena: 20
    A mi popłynął system..

Cytat:
    This loader safe for your PC than HWK Killer (ntldr missing problem)

Dokładnie ten pliczek "Missing". ;|
  • #4 3909443
    templar78
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 7
    i co z tym twoim systemem???
  • REKLAMA
  • #5 3909457
    newchief
    Poziom 28  
    Ocena: 20
    Dwie opcje albo przywaracanie systemu i wrzucanie pliku recznie albo reinstal..
  • #6 3909628
    grzyb26
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    ja dzisiaj sprawdzalem ten programik na czystym systemie i bylo ok:-)
    widocznie miales pozostalosci po killerze
  • REKLAMA
  • #7 3910161
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    mi za każdym razem po resecie kompa wywala plik ntldr, ale w sumie to niewielki problem
  • #8 3919372
    templar78
    Użytkownik obserwowany
    jak niewielki problem??? , jaki sposób by to naprawić???
  • #9 3919533
    grzyb26
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    opis z http://www.gsm-serv.pl/forum/

"Użytkownicy Windows XP
    1. Włóż płytę instalacyjną Windows XP do napędu
    2. Zaakceptuj bootowanie instalacji naciskając na dowolny przycisk
    3. W momencie wyboru operacji wybierz naprawę – naciśnij R
    4. Wybierz partycje na której jest zainstalowany system
    5. Wpisz hasło administratora I naciśnij enter.
    6. Skopiuj 2 pliki do głównego katalogu windows ( w tym przypadku windows jest na partycji C:\ a napęd z płytą instalacyjną E:\ )
    Wpisz zaraz za c:\
    “copy e:\i386\ntldr c:\”
    „copy e:\i386\ntdetect.com c:\”
    7. Wyjmij płytę i zrestartuj komputer
    8. Ciesz się ponownie działającym windowsem XP;-)

(wolne tłumaczenie Blaxgsm gg:1760066 kopiowanie dozwolone*)

PS*: Jesli ktos chce kopiować to na inne forum prosze zrobic to z informacja o tłumaczu.
    "
  • REKLAMA
  • #10 3920110
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    Można i tak. Niewiem jak wy ale ja niejestem zbytnio zadowolony z tego hwk magica niemogłem tym zwykłej 6310 sfleszować a na starej wesji ufsxa sfleszowałem ją od strzała, pozatym niezawsze sie uruchamia ogólnie działa mi to niestabilnie aż strach tym robić:)
  • #11 3923013
    templar78
    Użytkownik obserwowany
    wole jednak hwk killer, pozatym lepiej kupic sobie orginał hwk niz slizgac na fuksa zkrzaczonymi programami
  • #12 4342185
    GR8JARO
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    NIE ŚCIĄGAJCIE PRZYPADKIEM TEGO PLIKU !!!!!!!!!1 Ja nawet nie zdążyłem go ściągnąć bo ostrzegł mnie skaner antywirusowy i anulowałem ściąganie a i tak mi skubany zainfekował kompa i dokładnie jak w przypadku kolegi newchief dokładnie tego samego pliku mi brakuje - walczę z przywróceniem systemu......

JESZCZE RAZ OSTRZEGAM OSTROŻNIE Z TYM PLIKIEM.....

Pozdrawiam

gr8jaro

Dodano po 15 [minuty]:

uuuufffff na całe szczęście solucja podana przez kolegę "grzyb 26" okazała się w 100% pomocna :) . Dzięki wielkie bo już mi się słabo zrobiło jak pomyślałem że cała zawartość kompa poszła w PiS....du...
    Tak czy siak UWAGA z tym plikiem a jak coś to skorzystać z powyższej pomocy kolegi grzyb 26.

Pozdrawiam

gr8jaro
  • #13 4343351
    GR8JARO
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Zgadzam sie z kolegami - oryginał to oryginał = zero kłopotów. Dziś walczyłem dobre 45 min nim postawiłem system z powrotem po nieudanej próbie ściągnięcia pliku zamieszczonego powyżej....

Dodano po 1 [minuty]:

templar78 napisał:
    powiedz gdzie moge kupić tego usf-a, bo w GsM-Sklep.pl nie moge znalesc\

a CO do oryginalnego HWK możecie znależć np. tu: http://www.techgsm.pl/HWK_for_UFS_Box,3745.html

wszelkie boxy sarasa też tam powinny być

pozdrawiam

gr8jaro
  • #14 4737524
    kevmyst
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    czyści system po użyciu killera. działa na 100%
    Załączniki:
    • HWKKillerRemover.rar (70.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ HWK Magic Loader to oprogramowanie emulujące interfejs HWK dla UFS Suite w wersjach od 3.00 do 3.03, umożliwiające uruchomienie bez konieczności reinstalacji sterowników oraz bez indywidualnego patchowania oprogramowania UFS, co ma zapewnić większe bezpieczeństwo systemu w porównaniu do HWK Killer. W praktyce użytkownicy zgłaszają mieszane doświadczenia: niektórzy potwierdzają działanie, np. na telefonach LG, inni doświadczają problemów z plikiem ntldr, co prowadzi do awarii systemu Windows XP. Rozwiązaniem jest ręczne przywrócenie plików ntldr i ntdetect.com z płyty instalacyjnej Windows XP lub reinstalacja systemu. Krytyczne uwagi dotyczą niestabilności programu, problemów z flashowaniem modeli takich jak Nokia 6310 oraz ryzyka infekcji wirusowej przy pobieraniu pliku z niepewnego źródła. Zalecane jest korzystanie z oryginalnego sprzętu HWK, który eliminuje takie problemy. Dodatkowo, użytkownicy wskazują, że HWK Killer po odpowiednim wyczyszczeniu systemu działa stabilnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA