logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 - wymiana wyświetlacza, różnice w płytach MX5_08 i MX5_09

strikez 23 Mar 2007 00:51 1035 8
REKLAMA
  • #1 3709156
    strikez
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    witam. posiadam 2 nokie 3100 obie po upadkach. w obu wyswietlacze potluczone ale widac troche. zakupilem nowe wyswietlacze i na 1 telefonie dzilaja oba a na 2 zaden z tych wyswietlaczy. te co byly potluczone dzialaja oba na tym fonie co nowe nie dzialaja wogole. co tyle znalazlem na forum elektrody to pomaga flashowanie. ale to tez nie wiem jak zrobic :) prosil bym bardzo o pomoc. ps wyswietlacze maja blekitne podswietlenie :| a telefony roznia sie na plycie oznczeniami : mx5_08 ( ten co nie hasaja nowe ) oraz mx5_09 i na nim wszystko hasa...
  • REKLAMA
  • #2 3709168
    rafalzxc
    Poziom 13  
    wyswietlacze orginalne czy jakies podruby???
  • #3 3709189
    strikez
    Poziom 11  
    bankowo podrobki... widac po wykonaniu, sciezkach i podswietlenei blekitne ;/
  • REKLAMA
  • #4 3709441
    andastar
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Jak nie masz czym, to musisz odwiedzić serwis, lub znajomego, który ma działający flasher, a jak jesteś bardzo ambitny, to wydaje mi się że dało by się zrobić upgrade po usb skrakowanym Phoenixem.
  • #5 3711204
    strikez
    Poziom 11  
    ja jestem newbie i pytanei co to dokladnie ten flasher i phoenix. kable wlasne mam od n70 i 6230 nokii. od 3100 musial bym pozyczyc od kogos jesli to cos pomoze. ale to na pewno wina tylko softu ?
  • #6 3715802
    andastar
    Poziom 17  
    Strikez, to Ciebie przerasta, odwiedź pobliski serwis. Na pewno są dziedziny, gdzie jesteś mistrzem, z tym tematem udaj się do fachowca.
  • REKLAMA
  • #7 3719705
    strikez
    Poziom 11  
    ogolnie ja siedze w mechanice ( motory / rowery ) wiec mysle ze troche elektroniki nie zaszkodzi. do tej pory wymienialem sobie sam wyswietlacze w telefonach i wszystko hasalo. wiec to trzeba zglebic. cena nie gra roli jesli mam zrobic to sam. liczy sie doswiadczenie :)
  • #8 3720542
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    andastar napisał:
    Jak nie masz czym, to musisz odwiedzić serwis, lub znajomego, który ma działający flasher, a jak jesteś bardzo ambitny, to wydaje mi się że dało by się zrobić upgrade po usb skrakowanym Phoenixem.

to żle ci sie wydaje jak chcesz dct4 po usb flashowac
  • REKLAMA
  • #9 3720721
    andastar
    Poziom 17  
    Ja mam Phoenix Black Box, chyba masz rację, bez tego tylko BB5

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz dwóch telefonów Nokia 3100 z uszkodzonymi wyświetlaczami wymienił je na nowe, jednak nowe ekrany działają tylko na jednym z telefonów (z płytą MX5_09), natomiast na drugim (z płytą MX5_08) żaden z nowych wyświetlaczy nie działa, choć oryginalne uszkodzone ekrany działają poprawnie. Nowe wyświetlacze mają niebieskie podświetlenie, co sugeruje, że mogą być podróbkami. Rozwiązaniem problemu może być flashowanie oprogramowania telefonu, jednak wymaga to specjalistycznego sprzętu (flasher) i oprogramowania, np. Phoenix Black Box. Flashowanie przez USB w modelu DCT4 (Nokia 3100) jest trudne i wymaga odpowiedniego kabla, którego autor nie posiada. Zalecane jest skorzystanie z serwisu lub osoby z doświadczeniem w flashowaniu, gdyż samodzielne wykonanie wymaga wiedzy i odpowiednich narzędzi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA