logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RENAULT LAGUNA II dCi podłączenie do komputera, jak?

tomcioxxx 01 Paź 2003 10:49 13453 3
REKLAMA
  • #1 344915
    tomcioxxx
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Witam.
    Czy ktoś podpowie mi jak to autko podłączyć do PC-eta? Mam dość ASO i innych pożal się Boże zakładów naprawczych. A chciałbym np. włączać i wyłączać system kontroli ciśnienia w kołach - w ASO te d...pki biorą za to 50 zł (2 razy w roku gdyż zmieniam koła na zimowe) i to jest HAMSTWO
    Pozdrawiam
    Tomcio
  • REKLAMA
  • #2 345783
    solcon
    Poziom 20  
    jak się orientuję L II pracuje na szynie CAN , interfejs jak i oprogramowanie jest niestety dostępne tylko w aso , drąże temat OBD i OBD2 do laguny lecz to jeszcze sprawa koncepcyjna.
    boje się że narazie jeszcze będziemy musieli odwiedzać aso :(
    pozdrawiam
    solcon
    Laguna II 2.0 16v Priv
  • REKLAMA
  • #3 346122
    tomcioxxx
    Poziom 12  
    Tak, właśnie tego się obawiałem.
    Do ASO już nie pojadę - właśnie tam byłem kolejny raz i chcieli mi wymienić czujnik ciśnienia powietrza doładowanie (zresztą po raz kolejny chcieli go wymienić i to już w drugim ASO w Poznaniu) a okazało się, że wszystkie trzy żyły (+5V, GND i Vout) były przełamane i trzymały się tylko na izolacji. Ale mam następny problem - padła karta 3 przyciskowa, tzn mogę nią uruchomić silnik ale nie otwiera i nie zamyka drzwi - czy ktoś ma schemat takiej karty??????
    Pozdrawiam
    Tomcio
  • #4 346850
    solcon
    Poziom 20  
    kiedyś widziałem na allegro nową nie zaprogramowaną za 200 pln , schematu to raczej trodno zdobyć
    a jak przyciski naciskasz to lampka świeci ? jak nie to może tylko switche (oby to było to)

pozdrawiam
REKLAMA