logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić bad sectory na dyskach Samsung 80GB i 160GB?

Pitterekk 23 Mar 2007 19:27 1152 2
REKLAMA
  • #1 3711627
    Pitterekk
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    witajcie. Dostałem dwa dyski od znajomego z firma komputerowa z bad sektorami.
    Załozyłem na nich partycje. oba dyski to Samsungi. na 160 gb nie da sie sformatowac pierwszych 10 gb reszta chodzi jak talalaa, a na drugim dysku nie da sie sformatowac 1 gb.
    Załozyłem partycje tak że załozyłem z szybkim formatowaniem partycje na początku 4 gb na tej 80 i dalej juz takie partycje jak chciałem :) potem ta 4 gb partycje usunołem i została ona niepodzielona :) wszystko śmiga. ale jednak chciałbym zrobic z tym cos lepiej.
    Wiem ze to nie pierwszy raz pisze z takim problemem - była masa tematów zapewne ale trudno powiedzieć jaki program WYŁANCZA z użytku te sektory któe są bad.. ( u mnie si enie zwieksza.. włąsnie dysk 80 gb leci hdd regeneratorem - mieli juz 24 godziny i wykryło 5000 badów.. i 2800 naprawiło - co z resztą ?
    Nie wiem czekam do końca skanu bo pierwsze 3 gb własnie szły kurna 24 godziny.. a reszta teraz szybko idzie.. bo tylko juz skanuje :) dalej badów nie m bo mozna było sformatowac bez problemów gruntownie.

Pytanie moje brzmi - czym usunac bady które są mocnymi rypnięciami dysku.. wiemz e sie nie da wypolerowac dysku ani nic w tym stylu.. :) głowica pewno walneła ino roz no i dziura w talezu została.
    Jak to zrobic zeby było cacy w inny sposób niz nie podzielac tego miejsca na partycje. Jako że sa podobno programy które wyłanczaja z uzytku te obszary zepsute.
    Podobno sa takie które jakoś zerują i potem jest niby ok?
    Czym to sie robi i jak?
    Prosze o pomoc :)
  • REKLAMA
  • #3 3713146
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA