logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co wybrać w Erze? Telefon do dzwonienia. Inny operator?

jarma_legia 23 Mar 2007 21:53 1088 4
REKLAMA
  • #1 3712359
    jarma_legia
    Poziom 14  
    Kończy mi się umowa i mogę wybrać nowy telefon. Mam abonament za 20zł w Erze, przez całą umowę zbytnio nie przekraczałem abonamentu, miałem rachunki zawsze w granicach do 30zł. Potrzebuje telefonu do dzwonienie, nie musi być wyposarzony we wszystkie bajery, najlepiej jakaś Nokia. Co mi polecacie tak do 200zł? A może zerwać umowę i przeniśc się do innego operatora ?
  • REKLAMA
  • #2 3712569
    netserfer
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    różnice między operatorami są minimalne.

Jeżeli jestes zadowolony z usług ery i decydujesz to napewno warto skorzystać z promocji dla abonentow przedłuzajacych umowe. zawsze to jakieś kilka złoty zysku względem tego co dostałbyś na starcie w innej sieci.

Jeżeli jednak chciałbyś zmienić operatora to ja polecam plusa. Orange moim zdaniem ma najsłabszą ofertę cenową/jakościowa i telefony też niespecjalne mieli. (rozenanie z listopada)

Jeżeli chodzi o telefony to
    odradzam motorole ze wzgledu na fatalnie zaprojektowane menu.
    nokie ostatnio maja jakies dziwne polaczenia opcji (bt, niezły aparat ale 3mb pamięci)
    sony ericson jest niezły i niedrogi (mnostwo k310i w plusie ludzie biorą)
    sagem = szajs i tak jest od wielu lat i raczej nic się niezmieni
  • REKLAMA
  • #3 3712731
    jarma_legia
    Poziom 14  
    No wolałbym zostać w erze. Nie wiecie gdzie na stronie ery znajde cennik z telefonami ? Mam coś takiego http://era.pl/index.php?id=a_w_promo§ion=indy ale to jakaś lipa. Nie wiem skąd takie ceny (chyba w jakimś zajebistym abonamencie) Gdzie znajde cennik telefonów w abonamencie za 20zł???????????
  • REKLAMA
  • #4 3713513
    michał1201
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    Najlepiej napisz maila do Ery w tej sprawie. Przyśla Ci cały cennik z telefonami. Ja tak zrobiłem 3 miesiące temu.
    Ceny telefonów sa zależne od wysokości abonamentu jaki wybierzesz.
  • #5 3714502
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Nie sugerowałbym się zbyt bardzo cennikiem aktualnych ofert. Jeśli masz fona w Erze i chcesz przedłużyć umowę, to konsultant według Twojego planu taryfowego i rachunków jakie płacisz zaproponować Ci może inne rozwiązanie. Ja w Idei po przedłużeniu umowy dostałem (ponad rok temu) np. C75 za 8,50 i 83 minuty (33 poza sieć i 50 w sieci na stacjonarne. Naliczanie sek.) za abonament 25 złotych, oraz dodatkowo przez 10 miesięcy 100 smsów/mies. gratis.... nie ma takiej oferty w pakiecie jak chciałbyś kupić.
    Skontaktuj się z BOK w Erze i zapytaj konsultanta jaką propozycję dostałbyś jako zachętę do przedłużenia umowy.
    Jeśli chciałbyś przenieść się do innej sieci, sprawdź oferty migracyjne w innych sieciach (była kiedyś taka oferta Kameleon w Plusie, w Idei i Erze też dla osób chcących przejść z konkurencyjnej sieci też były)... ale warunek: Musisz być jeszcze abonentem konkurencji i po podpisaniu umowy z inną siecią składasz rezygnację ze swojej obecnej. Kiedyś przeszedłem do Plusa z jednym ze swoich telefonów i było to taniej niż zostać w Erze. Obecnie mam Ideę dla tego że zaproponowali mi opłacalne rozwiązanie, a dużo kolegów ma w Idei i taniej wychodzą mi połączenia.
REKLAMA