Nie sugerowałbym się zbyt bardzo cennikiem aktualnych ofert. Jeśli masz fona w Erze i chcesz przedłużyć umowę, to konsultant według Twojego planu taryfowego i rachunków jakie płacisz zaproponować Ci może inne rozwiązanie. Ja w Idei po przedłużeniu umowy dostałem (ponad rok temu) np. C75 za 8,50 i 83 minuty (33 poza sieć i 50 w sieci na stacjonarne. Naliczanie sek.) za abonament 25 złotych, oraz dodatkowo przez 10 miesięcy 100 smsów/mies. gratis.... nie ma takiej oferty w pakiecie jak chciałbyś kupić.
Skontaktuj się z BOK w Erze i zapytaj konsultanta jaką propozycję dostałbyś jako zachętę do przedłużenia umowy.
Jeśli chciałbyś przenieść się do innej sieci, sprawdź oferty migracyjne w innych sieciach (była kiedyś taka oferta Kameleon w Plusie, w Idei i Erze też dla osób chcących przejść z konkurencyjnej sieci też były)... ale warunek: Musisz być jeszcze abonentem konkurencji i po podpisaniu umowy z inną siecią składasz rezygnację ze swojej obecnej. Kiedyś przeszedłem do Plusa z jednym ze swoich telefonów i było to taniej niż zostać w Erze. Obecnie mam Ideę dla tego że zaproponowali mi opłacalne rozwiązanie, a dużo kolegów ma w Idei i taniej wychodzą mi połączenia.