logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch cooler. Chłodziarka zaczęła grzać i pracuje o wiele głośniej.

Picinho 25 Mar 2007 08:34 4698 8
REKLAMA
  • #1 3716521
    Picinho
    Poziom 2  
    Witam!
    Mam lodówkę marki Bosch Cooler i od niedawna zauważyłem że od kilku dni przestała pracować poprawnie. Zamrażarka działa poprawnie ,ale ale chłodziarka zamiast chłodzić to po prostu zaczeła grzać i pracuje o wiele głosniej prosze o jak najszybsza odpowiedz HELP Me przed świętami:|:cry::!::!:
  • REKLAMA
  • #2 3716569
    rserej
    Poziom 19  
    Ocena: 47
    Najprawdopodobniej masz ubytek freonu,w chłodziarce.Zamrażalnik pracuje prawidłowo bo w tej lodówce chyba są dwie sprężarki i dwa oddzielne obwody chłodzenia.Napisz czy masz jedną sprężarkę czy dwie.Sam raczej tego nie naprawisz jeśli nie masz narzędzi i doświadczenia,koszt uzupełnienia lodówki freonem to 150-200zł.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3716670
    Picinho
    Poziom 2  
    W chwili obecnej niemoge znalesc informacji o 1 cz 2 obwodach chłodzenia
    ale uszczelki i obudowa lodowki zaczęły być bardzo gorące
    Prosze o jak najszybsza odpowiedz
  • REKLAMA
  • #4 3716716
    rserej
    Poziom 19  
    Z tyłu lodówki masz jeden czy dwa agregaty?
  • REKLAMA
  • #5 3716747
    Picinho
    Poziom 2  
    Jesli chodzi ci o siatke za lodowka to jest tylko jedna
  • #6 3716777
    rserej
    Poziom 19  
    Popatrz w dół czy masz dwie czy jedną bańkę.Jeśli są dwie to też masz dwa termostaty do regulacji temperatury osobno dla lodówki,a osobno dla zamrażalnika.
  • #7 3716904
    Picinho
    Poziom 2  
    Mam 1 banke
  • #8 3716941
    rserej
    Poziom 19  
    To trochę dziwna sytuacja zwłaszcza,że twierdzisz że zamrażalnik działa prawidłowo.Jedyne co mi przychodzi do głowy to niedrożność przewodów,lub ubytek freonu który już do lodówki nie dochodzi.Tak jak wcześniej pisałem sam tego nie zrobisz i musisz wezwać serwis.Pozdrawiam.
  • #9 3736030
    KOALA 58
    Poziom 18  
    Ocena: 106
    Witam prawdopodobnie zapchany układ i rozprężenie gazu masz niewtym miejscu. wezwij fachowca jak pisał poprzednik .Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Lodówka Bosch Cooler ma problem z chłodziarką, która zamiast chłodzić, zaczęła grzać i pracuje głośniej, podczas gdy zamrażalnik działa prawidłowo. Możliwe przyczyny to ubytek freonu lub niedrożność przewodów chłodniczych. W urządzeniu jest jedna sprężarka i jeden obwód chłodzenia, co wyklucza niezależne działanie zamrażalnika i chłodziarki. Uszczelki i obudowa lodówki stają się bardzo gorące, co wskazuje na problem z układem chłodzenia. Zalecane jest wezwanie serwisu do uzupełnienia freonu lub naprawy układu chłodniczego, gdyż samodzielna naprawa bez odpowiednich narzędzi i doświadczenia jest trudna. Koszt uzupełnienia freonu szacowany jest na 150-200 zł.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA