logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kingston DTI/1B nie wykrywany w Windows 98 SE – sterowniki nie instalują się

lisos 27 Mar 2007 10:48 9810 9
REKLAMA
  • #1 3723432
    lisos
    Poziom 22  
    Ocena: 98
    Kupiłem pen drive Kingston DTI/1B i pod win 98 SE nie instalują się stery ściągnięte ze strony Kingstona, co robić?
  • REKLAMA
  • #3 3723465
    darekxg
    Poziom 15  
    Ocena: 38
    Witam.
    KINGSTON zrezygnował ze wsparcia technicznego dla windows 98 w nowych modelach pendrive. Powinieneś mieć na opakowaniu napis: "Windows 98 non supported"
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3723740
    mczapski
    Poziom 40  
    Ocena: 1658
    Są różne sposoby ale nie każdy skuteczny w konkretnej sytuacji. Mnie podoba się zstosowanie tego: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&t=35&id=772. Podaję link bowiem zawsze kiedy potrzebuję się do tego dostać to okazuje się, że błądzę. Chodzi oczywiście o Nieoficjalny Service Pack 2.1b.
  • Pomocny post
    #5 3726842
    etr
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Jak chcesz, żeby nie instalował się cały dodatek, wybierz tylko instalację
    "Sterownik pamięci masowej USB".
    Jeśli nie będzie nadal widoczny pendrive, to zainstaluj jeszcze stery firmowe.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3726874
    pz0
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Uniwersalne sterowniki do każdego PenDrive pod Windows98
    Załączniki:
    • wtgenusb.zip (10.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 3986817
    Mike9229
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    Też mam opisywanego pendrive'a. Męczyłem z tymi śmieciami od kingstona i nic to nie dawało. Podłączyłem mojego pendrive'a podałem mu lokalizacje tego uniwersalnego sterownika, i jak najbardziej działa. Poza tym firmowe nie zawsze jest najlepsze.
  • #8 3989260
    SaraniS
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Jerzy Węglorz napisał:
    Przejdź na XP.

Niestety nie zawsze jest to tak proste - czasem chodzi o programy działające lepiej w prawdziwym DOS, niż w DosBox, czasem o brak funduszy na nowy sprzęt (jeśli mi fundniesz komputer na którym będzie chodził XP a do tego licencję na ten XP, to nie ma sprawy :P ).
    Ja też na każdy problem odnośnie Windows (szczególnie te dotyczące wirusów) mógłbym odpowiadać "Zainstaluj Linuksa", ale tego nie robię, bo wiem, że widocznie są jakieś powody, dla których dany użytkownik używa Windows - podobnie tu, widocznie z jakchś powodów migracja do XP jest niemożliwa...
    Lepiej nie udzielaj więcej takich porad, bo modom się one też mogą nie spodobać ;)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #9 3989347
    tos18
    Poziom 42  
    Ocena: 1869
    również miałem ten problem
    zainstalowałem wiec sterownik ze strony kingstona - oczywiście nie zadziałało. zrobiłem tak:
    znalazłem w menadżerze urządzeń w/w urządzenie (z wykrzyknikiem) usunąłem je (pen włożony do gniazda) nastepnie dałem odśwież
    system wykrył nowy sprzet wybrałem opcje "sam wybiore sterownik..."
    z listy wybrałem "urządzenia magazynujace usb" nastepnie "z dysku" i wskazałem lokalizacje sterownika kingstona (c:\program files\ kingston ...) system zameldował "ten sterownik nie jest napisany do tego sprzetu czy mimo to chcesz go użyć " odpowiedziałem "tak" i ruszyło.

cały opis z pamieci wiec przepraszam za ewentualne niescisłości.
  • #10 3989521
    pz0
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    nie spotkałem się jeszcze z pendrive, który nie chodziłby na tych sterownikach które zamieściłem. instalujcie te uniwersalne one naprawdę działają. ostatnio odpalałem na nich nawet pendrive 32GB.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Pendrive Kingston DTI/1B nie jest wykrywany w systemie Windows 98 SE, a sterowniki pobrane ze strony producenta nie instalują się poprawnie. Kingston zrezygnował z wsparcia dla Windows 98 w nowych modelach pendrive'ów, co jest często zaznaczone na opakowaniu jako "Windows 98 non supported". Rozwiązaniem może być instalacja Nieoficjalnego Service Pack 2.1b lub użycie uniwersalnych sterowników do pamięci masowej USB dedykowanych dla Windows 98, które często działają lepiej niż firmowe sterowniki Kingston. W przypadku problemów z instalacją sterowników zaleca się ręczne usunięcie urządzenia z menadżera urządzeń, a następnie ponowne wykrycie sprzętu i wskazanie sterownika z dysku, nawet jeśli system zgłasza ostrzeżenie o niezgodności sterownika. Niektórzy użytkownicy sugerują migrację do nowszego systemu, np. Windows XP, jednak ze względu na ograniczenia sprzętowe lub finansowe nie zawsze jest to możliwe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA