logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6210 brak zasięgu i problem z usunięciem simlocka - co robić?

askomputer 02 Paź 2003 16:53 1383 7
REKLAMA
  • #1 346352
    askomputer
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Nokia 6210 bez zasięgu.Wykonane wszystkie możliwe solucje tego dotyczące... i dalej bez zasiegu. Zacząłem pokolei stawiać na nowo kości. Postawiłem cconta, zasięgu "0"... ciekawie natomiast się dzieje z cobą. Postawiłem ją na nowo... i nie mogę z jej usunąć simlocka, ani zmienić imeia. Wywala comunikat: cannot setsplock. Pomyślałem ze uszkodzona coba.. wymieniłem na inną sztukę i dalej to samo... nie mogę sprawdzić nawet czy to pomogło odnośnie zasięgu, bo wywala komunikat: niewłaściwa karta sim. Simlocka usuwałem już różnymi programami, nawet griffinem i ciągle to samo. Co jeszcze mogę zrobić??
  • REKLAMA
  • #2 346394
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    Twój problem na mój gust wiąże się ewidentnie z COBBĄ, być może niewłaściwy typ. Może być też przerwa w druku i COBBA źle się przedstawia. Próbuj dalej.
  • REKLAMA
  • #3 346473
    askomputer
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Podstawiałem już w sumie 3 inne COBBY. Jedna rzeczywiscie była innego typu bo od razu wywaliło contact service, ale na dwóch pozostałych i tamtej starej co była dzieje się ciągle to samo. Jakby była przerwa w druku na płycie to dlaczego przed wylutowaniem COBBY za pierwszym razem można było usunąć simlocka i zmienić imeia??????
  • #5 346817
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    FranekDolas napisał:
    Według mnie masz walniętą płytę.

Kolego ! Troszeczkę mnie osobiście irytują Twoje odpowiedzi - tu coś palniesz, tam nabazgrzesz.... na jakiej podstawie twierdzisz że kolega ma walniętą płytę bo według mnie nie walił płyty !
    Miarkuj się człeku !!!
  • REKLAMA
  • #6 346894
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Poprostu mniemam z doświadczenia.Podgrzał i pęknięcie objawiło się w pełnej krasie.A ty kolego nie obsobaczaj mnie za słownictwo bo nie użyłem żadnego wulgaryzmu. :x
  • REKLAMA
  • #7 346927
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    A tak wogóle to poczytałem twoje smętne posty i uważam że piszesz aby pisać i łapać punkty.Wtrącasz wszędzie swój nochal i umieszczasz durnowate komentarze w nadziei że komuś wydadzą się zabawne zamiast merytorycznie pomóc komukolwiek.Z nicka każesz się domyślać że masz 33 wiosny ale ja sądzę że to podpierdółka bo gość w tym wieku byłby mniej infantylny.Wyluzuj koleś :?
  • #8 346951
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    zrob self test pod teslą i zobacz co powie ci program. Tam sa testy szyny szeregowej i rownoległej cobby

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 6210, który nie wykrywa zasięgu pomimo wykonania standardowych procedur naprawczych. Użytkownik wymieniał kości pamięci (cconta i cobę), jednak po wymianie coby pojawiły się problemy z usunięciem simlocka oraz zmianą IMEI, z komunikatem "cannot setsplock" i "niewłaściwa karta SIM". Próby usunięcia simlocka różnymi programami, w tym Griffinem, nie przyniosły efektu. W dyskusji sugerowano uszkodzenie lub niewłaściwy typ kości COBBA, możliwe przerwy w ścieżkach drukowanych na płycie głównej oraz konieczność wykonania testów diagnostycznych, np. self testu pod programem Tesla, który sprawdza szyny szeregowe i równoległe COBBY. Pojawiły się również opinie o potencjalnym uszkodzeniu płyty głównej, jednak bez jednoznacznego potwierdzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA