logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zamienić obrotomierz LCD na większy wyświetlacz ciekłokrystaliczny?

[-wojas-] 02 Paź 2003 17:03 2366 2
REKLAMA
  • #1 346366
    [-wojas-]
    Poziom 19  
    Ocena: 26
    Witam

mam obrotomierz elektroniczny z wyświetlaczem LCD na diodach 4 cyfrowy + do tego wskaźnik na diodach kture zapalają się wmiarę wzrostu obrotów i jedną diodę sygnalizująca "luz" i mam pytanie czy dało by się zamiast tego umieścić jeden durzy wyświetlacz ciekłokrystaliczny żeby na środku wyświetlał cztero cyfrową liczbe o wysokości gdzieś 2cm nad tą liczbą żeby pojawiały się coraz wyrzsze słupki wmiarę wzrostu obrotów silnika a pod wszystkim zapalała się kropka (kontrolka "luzu")
    Jakby kotoś miał jakiś pomysł jak to zrobić albo robił jusz taką podmianę to prosił bym o jakieś rady
  • REKLAMA
  • #2 346413
    Hrabol
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    takie linijki na cyframi byle w multimetrach trzeba by poszukac czegos na ICL 7106 chodz nie wiem czy ten obsluguje linijke ale to juz jakis trop
  • #3 346460
    [-wojas-]
    Poziom 19  
    Ocena: 26
    może być coś takiego że będzie osobno wyświetlacz z cyframi osobno linijka tylko że niewiem jak zamienić diody na wyświetlacz najlepiej z jakiś podświetlaniem żeby go było zawsze dobrze widać bo taraz jak choxiasz troszke słońce świeci to niewidze ani cyfr na wyświetlaczy ani diud na linijce
REKLAMA