logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 3310 po zdjęciu simlocka - brak zasięgu, zmiana IMEI nie pomogła

waisik 28 Mar 2007 12:11 1329 10
REKLAMA
  • #1 3726877
    waisik
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Sciagalem simlocka z lg3310 tornado z hwk.Poszlo simlock zdjety ale nie moze zlapac zasiegu w zadnej sieci.Wgralem nowy soft i nadal nic ale wie wiem czy klient nie leci w kulki ze mna.Bo wydaje mi ze nie ma mozliwosci popsucia tego.Wiem ze zmienil sie imei ale wstawilem taki jaki byl pod bateria i nadal nic
  • REKLAMA
  • #2 3726914
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Pewnie klient Cię wkręca, zawsze trzeba sprawdzać zanim cokolwiek się robi z telefonem. Po simlocku jeszcze mi się nie trafiło aby zasięg trafiło.
    pozdr
  • #3 3726942
    waisik
    Poziom 16  
    Wiem o tym takie wkretki sa dobre
    zmienialem imei soft nic nadal nawet 112 nie idzie zadzwonic moze kradziony.co tu jeszcze zrobic???
  • REKLAMA
  • #4 3729298
    waisik
    Poziom 16  
    jutro go jeszcze wgrzeje moze spadlu bo babka po tygodniu przeyszla dopiero.Macie jakies propozycje co w HW nagrzebac czy wymienic PA i SW??
  • #5 3729660
    vip-serwis.com
    Poziom 15  
    jak 112 nie mozna zadzwonić to wędka jest raczej, nie ruszaj nic tylko oddaj lub poproś o dokumenty do telefonu,miałem tak pare razy,telefony zablokowane w jednej sieci i ludzie zmieniają sieć bo myślą ze to coś da.

daj znać co i jak.
  • REKLAMA
  • #6 3729891
    michałbak1
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Dziwna sprawa ale się zdarza z tym zasięgiem u mnie leżą 3 sztuki i pewnie będą służyć jako dawcy organów, ale z tym wkręcaniem to całkiem możliwe. Niewiem jak tornado (bo nie uzywam) ale inne programy z reguły robią backup części obszaru epromu. W twoim przypadku najpierw bym przywrócił ten backup.
  • #7 3730092
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    sprawdz czy imei nie jest w postaci samych zer. mialem jedna taka sztuke, vygis ani blazer nie daly rady a imei zczytywaly poprawny. dodam, ze telefon logowal sie we wszystkch sieciach oprocz ery.
  • #8 3730162
    waisik
    Poziom 16  
    imei wpisywalem taki co pod bateria i inny i nadal kiszka
  • REKLAMA
  • #9 3730441
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    jest mozliwosc zeby po smoku nie było zasięgu
    uderz do kogos kto ma vygisa jest tam opcja
    repair service when not availible czy jakos tak ;)
  • #10 3730468
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    komismaja u mnie to nic nie dawalo niestety.
  • #11 3730475
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    nie wiem ja zawsze jak sciagam smoka z lg vygisem zawsze robie repair service i jeszcze nie było sztuki zeby zasieg zaginoł

Podsumowanie tematu

✨ Po zdjęciu simlocka z telefonu LG 3310 Tornado za pomocą HWK pojawił się problem braku zasięgu w każdej sieci, mimo wgrania nowego softu i przywrócenia oryginalnego numeru IMEI. Próby zmiany IMEI oraz wgrywania backupu epromu nie przyniosły efektu. Telefon nie pozwala na połączenia nawet pod numer alarmowy 112, co sugeruje możliwe zablokowanie urządzenia w sieci lub status kradzionego. Wskazano, że w przypadku LG po zdjęciu simlocka warto wykonać funkcję "repair service" w programie Vygis, która naprawia usługi sieciowe, jednak w tym przypadku nie pomogło. Sugerowano również sprawdzenie podzespołów takich jak PA (Power Amplifier) i SW (software), choć problem może leżeć po stronie blokady operatora. Zalecane jest zweryfikowanie legalności telefonu i dokumentów właściciela przed dalszymi próbami naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA