logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dynacord PAA 460 czy ADS LX 1100 lub inny ?? wasze opinie

speedxp 29 Mar 2007 22:19 4743 9
REKLAMA
  • #1 3732428
    speedxp
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Tak jak w temacie.Mam okazję kupić wzmacniacz dynacorda PAA 460 jest to wzmacniacz 2x 300W przy 4 ohm za cenę 600 zł.Jest to starszy model i nie mogę do niego dostać obszerniejszego opisu.Rozmyślam też nad ADS lub czymś innym i jestem zmuszony przyznać ,iż już nie wiem co wybrać.Dlatego chciałbym zapytać was co o tym sądzicie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3732633
    maxrider
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    ADS zdecydowanie jeszcze zależy wszystko od tego jak "stara" jest ta końcówka dynacorda??
    ale pożądny polski ADS napewno Cię nie zawiedzie!!
  • REKLAMA
  • #3 3732653
    speedxp
    Poziom 11  
    Przyznam nie wiem.Przekopałem neta lecz nie znalazłem za dużo informacji na temat tej końcówki.
    Załączniki:
    • Dynacord PAA 460 czy ADS LX 1100 lub inny ?? wasze opinie paa460.jpg (46.99 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #4 3732722
    dj arq
    Poziom 25  
    Ocena: 22
    Myślę że nie ma sensu kupywać końcówki pamietajacej adolfa chyba że do domu... Mam i miałem kilka ADSów i ostatnio sprzedałem najstarszą, lx1400 rocznik 1997 - nigdy nie zawiodła ale 10 lat to już trzeba chyba dać pokój, nawet ads'y zrobione jak wiadomo z najtwardszej ruskiej stali kiedyś się zepsują. Moje zdanie to codziennie przeczesywać allegro w poszukiwaniu taniej i paroletniej końcóweczki z ads, te z dobrymi cenami znikają od ręki - sprzedałem ostatnio dwie jedną w godzinę a drugą w 2(!) minuty (tą starowinkę za 1100zł) chyba że chcesz "już" to możesz kupić te co są. Ja zawsze grałem na ads'ie i chyba to się nie zmieni, tak że polecam.
  • #5 3732762
    speedxp
    Poziom 11  
    Wasze opinie były dla mnie bardzo pomocne i poszukam jednak coś w ADS :).Jeszcze raz dziękuję.
  • #6 3733005
    dj arq
    Poziom 25  
    Ocena: 22
    Heh, na zdjęciu żeczywiście wiekowy sprzęt, ja mam eq, identyczny design. Niestety tej zimy zaczeło go łamać w krzyżu i przestaje co chwilę grać, trzeba go walnąć żeby działał. Stare to dobre wino, skrzypce i nauczycielka seksu :D :D

Dynacord PAA 460 czy ADS LX 1100 lub inny ?? wasze opinie:D:D
  • REKLAMA
  • #7 3733873
    Ropniak
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Ja grałem na dynacordach i nigdy mnie nie zawiodły, ale to już prawdopodobnie dosyć stara i zużyta końcówka... Dynacordy są ok a ADS to również dobre końcówki, lecz na takich warunkach wziął bym chyba ADS..:)
  • #8 3767534
    speedxp
    Poziom 11  
    Witam ponownie :).Mam okazję zakupić końcówkę mocy Elmuz 2404DF 2x400 , po likwidacji klubu.Jakie są wasze opinie ??
  • #9 3941302
    maniak dużych mocy
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Elmuz tez polska w miarę dobra firma. żależy za ile ta końcóweczka, bo jak nie drogo to by sie opłacało. Ale Elmuz to sobie trochę żarty robi, bo wentylatory w tych końcówkach dmuchają na trafo, zamiast pezdmuchiwać radiator. Niektórzy śmieja się że Elmuzy mają pomimo wentylatora chłodzenie pasywne. he, he :) Z kolei końcówka tej firmy model 2108b strasznie sie grzeje, nie ma wentylatora.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #10 3950172
    izzy
    Poziom 22  
    Ocena: 6
    wydaje mi sie ze elmuz [przynajmniej ten co mam] podbarwia gore nieco. Chlodzenie to tez ich nie zbyt mocna strona

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru końcówki mocy między starszym modelem Dynacord PAA 460 (2x300W przy 4Ω) a wzmacniaczami ADS LX 1100 lub innymi. Użytkownicy wskazują, że ADS to solidna, polska marka, której modele, nawet starsze, są niezawodne, choć po wielu latach użytkowania mogą wymagać wymiany. Dynacord PAA 460 jest uznawany za starszy i trudny do znalezienia szczegółowych informacji, co budzi wątpliwości co do jego aktualnej wartości. Wspomniano również o modelu ADS LX1400 z 1997 roku, który mimo wieku dobrze się sprawował. Pojawiły się opinie, że warto szukać używanych, kilkuletnich końcówek ADS na rynku, gdyż szybko się sprzedają. Dodatkowo poruszono temat końcówki Elmuz 2404DF 2x400, która jest polskim produktem o umiarkowanej jakości, z problemami dotyczącymi chłodzenia – wentylatory dmuchają na transformator zamiast na radiator, co jest krytykowane. Model Elmuz 2108b charakteryzuje się silnym nagrzewaniem i brakiem wentylatora. Ogólnie rekomendacje skłaniają się ku ADS jako lepszemu wyborowi przy zachowaniu rozsądnej ceny i dostępności części oraz serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA