logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trzy telewizory - trzy dekodery - trzy abonamenty ?

rashiri 31 Mar 2007 22:17 5006 8
REKLAMA
  • #1 3738704
    rashiri
    Poziom 10  
    Witam
    Mam w domu trzy telewizory i chciałbym na każdym odbierać Cyfrę , Polsat lub N (jeszcze się zastanawiam) . W związku z tym mam pytanie ,czy do każdego telewizora muszę mieć oddzielny dekoder i za każdy płacić oddzielnie abonament ? Czy można ,zgodnie z prawem ,odbierać np. Polsat na kilku TV płacąc jeden abonament ? Jeżeli tak to jaki sprzęt jest do tego potrzebny ? Pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • #2 3738770
    rj22
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    Witam
    temat poruszany bardzo często użyj przycisku szukaj
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3738979
    pluto19
    Poziom 12  
    Jeżeli chodzi o Polsat to idzie rozdzielic ale musisz z karty wyciągnac boxkey wtedy postawisz serwer i będziesz mógł ogładac na kilku TV.Jeżeli chodzi o boxkey to tylko z starszych tunerów.
  • REKLAMA
  • #5 3738981
    rashiri
    Poziom 10  
    Dziękuję za szybką odpowiedź . Czy taki splitter jest zgodny z prawem ? Sygnał będzie tylko w domu jednorodzinnym . Czy nie będzie problemu z sygnałem po jakimś czasie w tego typu urządzeniach ? Czy operator nie zablokuje mi tego urządzenia ? Lub jeżeli będzie zmieniał klucze to to urzędzenie nadal będzie działało ? Chciałbym ,żeby to było legalne .
  • #6 3738996
    pluto19
    Poziom 12  
    Jeżeli sygnał będzie rozdzielony tylko w twoim domu to jest to zgodne z prawem.Nie będzie problemów dostawca nic tobie nie zrobi.
  • #7 3739935
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    pluto19 napisał:
    Jeżeli chodzi o Polsat to idzie rozdzielic ale musisz z karty wyciągnac boxkey wtedy postawisz serwer i będziesz mógł ogładac na kilku TV.Jeżeli chodzi o boxkey to tylko z starszych tunerów.

Rozdzielenie polsatu jest niezgodne z prawem.
    @rashiri chodzi o to zeby było legalne.
    Tylko C+ mozna podzielić zgodnie z prawem w obrębie własnego domu.
  • #8 3740284
    rashiri
    Poziom 10  
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi . Bardzo mi pomogły . Czy przy zmianie kluczy przez operatora po prostu programuje się klientów w serwerze na nowo i to wszystko ? Jednym słowem czy utrzymam ten cały system w ciągłej sprawności ,oczywiście pomijając uszkodzenia mechaniczne ?

Podsumowanie tematu

✨ Posiadanie trzech telewizorów w domu i odbiór płatnych platform cyfrowych (Cyfra+, Polsat, N) wymaga zwykle posiadania oddzielnego dekodera i opłacania osobnego abonamentu dla każdego odbiornika. Rozdzielenie sygnału z jednej karty jest zgodne z prawem jedynie w przypadku Cyfry+ (Canal+), gdzie można użyć splittera do podłączenia kilku tunerów w obrębie jednego gospodarstwa domowego, płacąc jeden abonament. Splitter przenosi uprawnienia karty i działa bezobsługowo, a operator nie blokuje takiego rozwiązania, o ile sygnał jest używany wyłącznie w domu. W przypadku Polsatu i platformy N rozdzielenie sygnału jest nielegalne, ponieważ dekodery są parowane z kartami i nie da się ich legalnie współdzielić. Istnieje możliwość technicznego rozdzielenia Polsatu poprzez wyciągnięcie boxkey z karty i postawienie serwera, ale dotyczy to tylko starszych tunerów i jest niezgodne z prawem. Przy zmianie kluczy operatora systemy oparte na splitterach dla Cyfry+ można łatwo aktualizować, co pozwala na utrzymanie ciągłej sprawności odbioru.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA