Jeśli chodzi o materiały dla STEP5 po polsku to muszę poszukać, gdzieś miałem coś takiego z kursu w firmie INTEK Wrocław czy coś takiego. Mam też o STEP7 ale tylko na papierze:(. A tak w ogóle to do czego Ci to potrzebne jeśli nie tajemnica? Może mogę Ci inaczej pomóc?

. O ile mi wiadomo to brak jest oficjalnych materiałów o WIN CC po polsku - nawet w ramach szkoleń w SIEMENSIE takie materiały były po angielsku i niemiecku - to raczej kosztowny program i rzadko w Polsce stosowany, a ci którzy go stosują to raczej w w/w językach kumaci - kupując program dostajesz komplet materiałów na papierze w języku do wyboru j.w.
Szkolenia ze STEP-ów w prowadzi INTEX Gliwice, ATEMPOL Piekary i chyba SIEMENS Wa-wa - tylko w tych miejscach są dostępne w miarę oficjalne materiały po polsku w ramach kursu - ok 1500PLN za 5dni z obiadami w INTEX-ie. Oczywiście jeszcze są różne polibudy - fajną instrukcj do laborek z STEP5 mają w Opolu - miałem kopię ale pożyczyłem i nie wróciła

, mają też w Gliwicach ale nie miałem okazji skopiować - może ktoś z kolegów ma układy i pomoże Ci ?
Jakiś czas już programuję w STEP7 i WIN CC (tak z 3-4lata), ale jeśli chodzi o dema itp to SIEMENS jest raczej niechętny - ale warto spróbować u dystrybutora np. SIEMENS Katowice p.Karol Kawaler (handlowiec - sprzedaje SIMATIKI lub p.?.Germanek support techniczny) numeru telefonu akurat nie pamiętam (mam w robocie, jeżeli Ci zależy to daj znać - podeślę
Autoryzacja do STEP5/7/WinCC to raczej ciężka sprawa - mają dosyć ciekawy system autoryzacji i jej zabezpieczenie - to raczej temet na długie wywody, swego czasu jednak znalazłem w sieci stronkę jak skopiować dyskietkę autoryzacyjną - to jest całkiem ciekawy temet -
http://www.alecmcnamara.freeserve.co.uk/keydisk/ czasami to działa a czasami nie. Ale, ale spróbuj w Katowicach - mi kiedyś wypożyczali autoryzację (po cichu) dopóki nie kupiłem sobie własnej. Spróbuj zbajerować gościa - może się uda? A gdy Ci już wypożyczą to dalej wg instrukcji j.w. i już masz własną! Jeśli chodzi o szczegóły to pytaj - może będę wiedział.