logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd pamięci 0x1000141f przy starcie Windows XP - jak naprawić?

tozeur 01 Kwi 2007 09:25 1220 2
REKLAMA
  • #1 3739627
    tozeur
    Poziom 13  
    Witam,
    Dosyc czesto wyskakuje mi taki blad podczas uruchamiana systemu (XP);"Instrukcja spod "0x1000141f" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x63696c6f". Pamięć nie może być "read". Kliknij przycisk OK, aby przerwac dzialanie aplikacji". Ktos wie o co chodzi? jak sie tego pozbyc?
  • REKLAMA
  • #2 3739648
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    Pamiec nie moze byc read/written

Blad typu: Instrukcja spod "..." odwołuje się do pamięci pod adresem "...". Pamięć nie może być "read"

Pierwsze co należy wykonać to przeprowadzić testy programami do testowania pamięci RAM
    - Memtest86 http://www.memtest86.com/
    - Goldmemory http://www.goldmemory.cz/
    Sprawdz czy masz przyjaciol w postaci trojanow, robakow, spyware . Problemem moga byc wadliwe lub zle zainstalowane sterowniki urzadzen lub kodeki. Problemem moze być zle napisany program badz uszkodzony nosnik na ktorym sie znajduje (w przypadku np. gier - mozna sprobować zrobic obraz płyty i odpalic go w wirtualnym napedzie)
  • #3 3739878
    tozeur
    Poziom 13  
    powtorze ze blad ten pojawia sie podczas uruchamiania systemu
    komp przeskanowalem ewido i ad awarem jest czysty.
    ja zrobilem tak ale nie wiem czy dobrze:
    system->zaawansowane->opcje wydajności->zaawansowane
    kliknalem zmień
    ustawilem 'bez pliku tronicowania'
    aby system przestał z niego kożystać i restart
    tyle ze nie pamietam jakie wartosci powinny byc dla rozmiaru niestandardowego ( takie mialem ustawione): rozmiar poczatkowy (MB) ? i rozmiar maksymalny (MB) ? wiec poki co ustawilem rozmiar kontrolowany przez system
    aby ocenic skutek musze troche poczekac az komp mi troche ochlonie poniewaz przy restarcie pc uruchamia sie bezproblemowo..klopot pojawia sie kiedy go uruchamiam po kilku godzinach wylaczenia
REKLAMA