logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Universum chassis 11ak03 brak synchro po dostrojeniu

grubas I 01 Kwi 2007 10:05 1049 3
REKLAMA
  • #1 3739750
    grubas I
    Poziom 10  
    Mam problem z TV jak w temacie . Chodzi o to że po dostrojeniu do stacji gubi synchronizację. Oscyloskopem stwierdziłem ,że przyczyna leży w CVBS. W momencie zestrojenia sygnał zaczyna drgać po stronie wyjścia z P.CZ. Schemat który sciągnąłem z elektrody jest tak zeskanowany ,że na dobrą sprawę nie ma tam ani głowicy ani modułu TXT który najbardziej podejrzewam a nie wiem jak go zablokować. Po około godzinnej pracy i nagrzaniu się TV bywa,że synchro złapie i tv gra normalnie do następnego wyłączenia. Scalak w P.CZ. TDA4504A podstawiony ni nic to nie zmieniło- podstawiłem go,żeby być pewny swojej diagnozy. Może ktoś spotkał się z taką usterką albo wie gdzie można znaleźć schemat ale taki z którego można coś wyczytać i go normalnie poskładać.
    Jeśli ktoś myśli ,że przyczyną jest filtr ARCZ jest w błędzie.

Przeniesiony z działu (Szukam) Schematu/instrukcji/artykułu. (am)
  • REKLAMA
  • #2 3741557
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 529
    Podmień elektrolity przy TDA i w torze wejścia wideo/powrotu synchro na txt. Sprawdź schematy 11AK03 z www.eserviceinfo.com - może są lepsze.
  • REKLAMA
  • #3 3742841
    Eljot
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Elektrolity w pcz to dobry trop wymień -zacznij od tych o najmniejszej pojemności.
  • #4 3754470
    grubas I
    Poziom 10  
    W P.CZ wszystkie elektrolity wymieniłem ale w TXT nie . Wydaje mi się jednak,że tylko gra w,, piki,, daje wyniki i być może to jakiś piczek. Będę jeszcze szukał ale jak macie jakieś pomysły to chętnie skorzystam.
REKLAMA