logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pinnacle PCTV 110 Analog - Szum dźwięku przy zintegrowanej karcie dźwiękowej

Tanuri 01 Kwi 2007 20:23 1125 5
REKLAMA
  • #1 3742272
    Tanuri
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Witam
    Mam tuner tv PINNACLE PCTV 110 ANALOG.
    Używam programu dołączonego przez producenta.
    Wszystko jest pięknie ładnie oprócz tego dżwięk szumi/trzeszczy - nie wiem jak to nazwać.
    Nie mam karty dżwiękowej. Dżwięk zintegrowany z płytą główną. W czym problem?, może nie mam zainstalowanych kodeków do dżwięku czy jak?.
    Dziękuje za jakieś podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3742404
    amiczar
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Czy usterka występuje od początku, czy wystąpiła po pewnym czasie użytkowania karty??

Wygląda to jakby był wybrany niewłaściwy standard fonii. W Polsce mamy standard OIRT czyli 6,5 Mhz. Musisz dokładniej opisać co rozumiesz przez trzeszczenie, szumienie. Czy fonia jest dobra tylko zaszumiona, czy zamiast dźwięku są szumy i trzaski.
  • REKLAMA
  • #3 3742979
    Tanuri
    Poziom 11  
    amiczar napisał:
    Czy usterka występuje od początku, czy wystąpiła po pewnym czasie użytkowania karty??

Usterka występuje od początku.

amiczar napisał:
    Czy fonia jest dobra tylko zaszumiona, czy zamiast dźwięku są szumy i trzaski.

Fonia jest dobra tylko słychać zaszumienie. (dżwięk z tv + szum)
  • REKLAMA
  • #4 3743008
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Dostrój poszczególne kanały ręcznie.Przy odtwarzanie dźwięku z systemu też karta szumi czy tylko z TV ?
  • REKLAMA
  • #5 3743428
    Tanuri
    Poziom 11  
    Tylko dżwięk z tv, popołudniu spróbuje dostroić kanały może rzeczywiście w tym tkwi problem.
  • #6 3777396
    Tanuri
    Poziom 11  
    Niestety nadal jest to samo. bawiłem się z tym kilka stroiłem od początku, dostrajałem jeszcze raz i nadal nic.
REKLAMA