logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz z filtrem dolnoprzepustowym do Hertz ES200 - co polecacie?

piotrek_z_puław 03 Kwi 2007 11:47 2331 6
REKLAMA
  • #1 3747472
    piotrek_z_puław
    Poziom 11  
    Witajcie

Mam w swoim bolidzie głośnik hertz ES200 napędzany używanym wzmacniaczem JBL GTS 150 w mostku. Do tego z racji braku filtrów korzystam z filtra janbo 130 Hz.

Przy słychaniu suba z bliska głośnik mi harczy i to przy graniu na pół gwizdka. Przy odkręceniu głośności sprzęt się rozłącza na króciutko i nie wiem czy to z winy wzmaka czy fitra.

Chciałbym sobie zanabyć jakiś miły niewielki gabarytami wzmacniaczyk który lepiej dawałby sobie radę z ES 200 a przy okazji miał filtr dolnoprzepustowy. Oczywiście miłoby było gdyby wzmacniacz był mostkowalny.

Poradźcie coś jeśli możecie.

Piotr
  • REKLAMA
  • #2 3747632
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 165
    Jaki fundusz na to masz?
  • REKLAMA
  • #3 3747915
    piotrek_z_puław
    Poziom 11  
    crazy_88 napisał:
    Jaki fundusz na to masz?

Bez szaleństw. Do 400 zł. Myślę że klasowo Blaupunkt THA lub Carpower. Wzmacniacz powinien mieć wyjścia liniowe do drugiego który popchnie przód - JBL używany w przyszłości bo mam tylko dwa wyjścia z Alpine 9846.
  • REKLAMA
  • #4 3748170
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 165
    Za taką kasę szukał bym axtona.
  • REKLAMA
  • #5 3748187
    piotrek_z_puław
    Poziom 11  
    crazy_88 napisał:
    Za taką kasę szukał bym axtona.

A to Axton jest dobry? Gdzie mogę poczytać coś na ten temat?
  • #6 3748258
    qstosz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 249
    użyj szukaj!!
  • #7 3750402
    piotrek_z_puław
    Poziom 11  
    pan dan napisał:
    użyj szukaj!!

Axton, signat czy xetec owszem. Wybiorę Blaupunkta THA 280.

Piotr

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem z głośnikiem Hertz ES200 napędzanym wzmacniaczem JBL GTS 150 w trybie mostkowym oraz stosowanym zewnętrznym filtrem Janbo 130 Hz. Użytkownik zgłaszał zniekształcenia dźwięku (harczenie) przy niskiej głośności oraz rozłączanie się sprzętu przy zwiększaniu mocy, co może wskazywać na niewystarczające parametry wzmacniacza lub filtra. Poszukiwano kompaktowego wzmacniacza z wbudowanym filtrem dolnoprzepustowym, mostkowalnego i lepiej dopasowanego do Hertz ES200, mieszczącego się w budżecie do 400 zł. Wskazano na modele Blaupunkt THA 280 oraz Carpower jako odpowiednie propozycje, a także na wzmacniacze Axton, Signat i Xetec jako alternatywy w podobnym przedziale cenowym. Zwrócono uwagę na konieczność posiadania wyjść liniowych do podłączenia drugiego wzmacniacza do napędu głośników przednich.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA