Robin38 - budowałem wzmacniacz dokładnie na tym układzie. Bardzo prosta aplikacja. Można zbudowac to na płytce uniwersalnej. Wzmacniacz chodzi do dziś bardzo fajnie,tyle że ja wytrawiłem pod niego płytkę i wsadziłem wszystko w obudowę z potencjometrami i bajerancką diodą która świeci sie po załaczeniu zasilania
Te trójkąty,które zaznaczyłeś to tzw. wzmacniacze operacyjne,ale nie musisz wnikac co to jest. Po prostu nie interesuje cię co jest w środku małego TDA2822. Podłączasz to wg schematu i powinno chodzic (pare kondensatorków i rezystorków no i rezystory regulowane czyli.. potencjometry). A ten trzeci element który zaznczyłes to po prostu słuchawki

Jeśli chodzi o discmana to oczywiście,że mozesz go do niego podłączyc,tylko pamietaj: jak podłączasz pierwszy raz jakikolwiek wzmacniacz zcisz wszystkie potencjometry głosnosci do zera przed podłączeniem! Wprawdzie w aplikacji tego układu na wejsciach sa na stałe dwa rezystory,ale ja proponował bym zastapic je potencjometrami,zeby móc regulowac sobie głośnośc.
Te elementy o oznaczeniach 100uF to kondensatory elektrolityczne (biegunowe czyli takie,że mają + i -) o pojemności 100uF (czyt.: 100 mikrofaradów),natomiast te w oznaczone jako dwie czarne kreski to kondensatory niebiegunowe czyli takie,które mogą byc podłaczone w "dowolną stronę"