logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asembler 8051: Wyświetlanie HELLO na LCD DSM 51, przesuwanie tekstu

Marcinek187 03 Kwi 2007 20:55 3297 5
REKLAMA
  • #1 3749214
    Marcinek187
    Poziom 2  
    Panowie mam ogromną prośbe. Mam napisać taki program na zaliczenie, niestety nie orientuje sie w takim programowaniu i bardzo prosiłbym aby ktos mi pomógł.Oto mój program. Na wyswietlaczu LCD asemblera 8051 ma się wyświetlić napis"HELLO" z prawej strony i zatrzymać sie na środku.To wszystko. Byłbym bardzo wdzieczny jeśli ktoś pomógłby mi w tym.

Dodano po 8 [minuty]:

Zapomniałem dodać ze program ten ma być napisany na dsm 51
  • REKLAMA
  • #2 3749332
    Balu
    Poziom 38  
    Ocena: 48
    Kolego. Nie żartuj. Poszukaj. Nie ocknąłeś się nagle i nikt Ci nie kazał z nikąd tego pisać...
    Na pewno was tego uczyli. Procedury do ASMa do LCD są wszędzie w necie.
    Trochę wysiłku.
    51 nie jest wcale taka trudna.
  • REKLAMA
  • #3 3749399
    Marcinek187
    Poziom 2  
    Może to i nie jest trudne, ale ja naprawde nie kapuje tego.Mam takiego nauczyciela, który nie tłumaczył tego dokładnie.Bardzo prosiłbym o pomoc, głównie chodzi mi o procedure przesuwanie tekstu z prawej strony i zatrzymanie sie go na środku.Zlitujcie się prosze bo jest to dla mnie niezmiernie ważne
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3754922
    Hinol87
    Poziom 11  
    Hej !! Ja mam podobny problem :/ Robiliśmy na lekcji kilka prostych programów na DSM-51 ale teraz na zaliczenie potrzebował bym coś wiekszego np. kasa fiskalna do autobusu, tablica swietlna obslugujaca mecz koszykówki, jakis stoper.. Dzięki. .
  • #6 3754937
    McRancor
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 124
    No to my mamy zaliczyć czy Ty? Do roboty!

Temat zamykam
REKLAMA