logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki box do Samsungów wybrać: NSPro czy UST-PRO II? Aktualizacje, obsługa D900

Brzymeq 04 Kwi 2007 17:22 2611 19
REKLAMA
  • #1 3752091
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Ocena: 118
    Mam zamiar zakupić boxa do samsungów, najlepiej jakiegos rozwojowego żeby na przyszłośc mial aktualizacje, bo twisterem to sobie mozna ;] jego mozliwosci sie juz wyczerpały. Znalazlem w multicomie dwa boxy takie jak w tytule, roznia sie dużo cena, i zdzwilo mnie to np. ze ten tanszy robi d900 a drozszy nie , czy to tylko przeoczenie na stronie. Pomozcie ktorego boxa wybrac ?
  • REKLAMA
  • #2 3752119
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Oba robia robia D900 ok.

Moze opisy nie sa aktualizowane.
  • REKLAMA
  • #3 3752229
    Brzymeq
    Poziom 32  
    ale ktory bys polecal bardziej ? mi sie wydaje ze NSPro jest górą, ale chce sie spytac ludzi ktorzy maja taki sprzet i mnie przekonaja do ktoregos ;] dodam ze nie ptrzebuje robic dwoch telefonow na raz, wiec ta funckja jest mi zbedna, jesli dlatego USt jest drozszy to jest jego minus .
  • #4 3752241
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Powiem szczerze UST-PRO2 bardziej zaawansowane. Mi wystarcza NS-Pro w zupełnosci - nie mam zastrzezen i jest tansze. Warto miec oba.

Sterowniki Ns-Pro sa lepiej napisane majac inne smart-card nie musze przeinstalowywac systemu - to najwazniejsze kryterium.
  • #5 3955652
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Jak sobie radzicie z ust na windzie jak macie tez cruisera . zeby cos zrobic ust to musze odlaczac cruisera restartowac kompa i wtedy dziala i odwrotnie, jak chce cos cruisrrem zrobic to musze tamto odlaczac i tez restart. nawet jak zrobielm dwa konta uzytkownika w systemie to nadal jest to samo. jak sobie z tym radzicie ?

mam jeszcze drugiego kompa ale z winda 98 i mam problem bo nie przyjmuje mi jednego pliku ze sterownikow i nie moge zainstalowac na 98, chyba ze ktos ma jakis patent.

prosze o porade.
  • #6 3955750
    Gogi123
    Poziom 24  
    Ocena: 7
    ja tam sprzet podlanczam tylko wtedy kiedy uzywam moze raz na miesiac cos ma zgrzyty i robie restart.

NP robie cos setoolem odlanczam podpinam USt czy Multiboxa odpalam programik i robie co chce nie mam jakos problemow.
  • #7 3955766
    Brzymeq
    Poziom 32  
    tyle ze ja mam cruisera, reszta boxow smiga sobie razem z ust, ale cruisera mam w wersji z kluczem i to mu nie pasi bo sie gryza smartcard.
    a restarty raczej nie wchodza w gre jak fleshuje cos smartem, mt boxem a przychodzi klient z samsungiem i korek sie robi ;p ciulowo ze winda nie ustawia sobie na osobne konta. jkis haczyk musi byc przeciez, szalu mozna dostac.
  • #8 3955803
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Moje doswiadczenie jest takie. Dostalem NS Pro, zainstalowalem i chodzil przez tydzien, potem zaczal raz sciagac simlocki raz nie, czasem mu sie chcialo fleshowac czasem nie. Nie pomogly zadne kombinacje (nowy system, drugi komp, sterowniki etc.), wyslalem, powiedzieli ze cos sie popsulo i wrocili. Pochodzil jeszcze trzy tygodnie, przy podlaczeniu boxa do laptopa padl mi laptop (do konca nie wiadomo czy to laptop czy nspro. ale uszkodzony bym jakis chip ktory odpowiada za usb). Odeslalem nspro do naprawy i przyslali mi ust-pro2 bo powiedzieli ze lepszy bedzie i nie chcieli roznicy ceny (ale naprawa laptopa i tak w plecy).
    W nspro mialem ciagle problemy z czytaniem karty (tej malej w srodku - nie pamietam jak sie zwala), ale powiedzieli mi w serwisie ze to normalne i trzeba odlaczyc boxa i wlaczyc ponownie.
    UST-Pro2 mam zainstalowanego na jednym kompie z wszystkimi boxami, ale w uzywam tylko jednego w danej chwili. Chodzi bez zarzutu.
    Ja polecam UST-Pro2, ale jak widzisz moja historia z nspro troche wypatrza obiektywna ocene.
  • #9 3955829
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Nigdy sie tak dobrze jeszcze nie usmiałem. To raczej twoje USB w LapTopie uszkadzało Ns-Pro.

O czym swiadcza tysiace zadowolonych userow NS-Pro na oficjalnym forum - produktu :

http://www.nsdongle.com/forum/index.php/board,15.0.html

@Mustangooo - w takim razie powiedz mi czemu na swoim Ns-Pro zrobiłem setki telefonow np. D900, Z370, Z630, I600, E250, i wiele, wiele innych modeli.....

Pozdrawiam
  • #10 3955853
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 60
    Jak widac ilu uzytkoniwkoow tyle opini - to sie zgadza ze NSPRO czesto ma problemy ale to zalezy w duzej mierze od kopmputera,... zUST tez nie jest tak zielono - przestawienia ustawien itp. Najlepiej miec obydwa ;)
  • #11 3955885
    Stokłosy
    Spec od GSM
    To fakt - starsze boxy co miały złacze karty sim w boxie - tak maja - przy niektorych komputerach - najczesciej laptopach - trzeba czasem pare razy uruchamiac soft do skutku.

Nowsze boxy z złaczem - '' CARD ''

Mysle ze juz inaczej pracuja - wiem bo mam. Teraz sa w sprzedazy tylko te boxy z gniazdem '' CARD ''.
  • REKLAMA
  • #12 3955892
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Mustangoo napisał:
    Moje doswiadczenie jest takie. Dostalem NS Pro, zainstalowalem i chodzil przez tydzien, potem zaczal raz sciagac simlocki raz nie, czasem mu sie chcialo fleshowac czasem nie. Nie pomogly zadne kombinacje (nowy system, drugi komp, sterowniki etc.), wyslalem, powiedzieli ze cos sie popsulo i wrocili. Pochodzil jeszcze trzy tygodnie, przy podlaczeniu boxa do laptopa padl mi laptop (do konca nie wiadomo czy to laptop czy nspro. ale uszkodzony bym jakis chip ktory odpowiada za usb). Odeslalem nspro do naprawy i przyslali mi ust-pro2 bo powiedzieli ze lepszy bedzie i nie chcieli roznicy ceny (ale naprawa laptopa i tak w plecy).
    W nspro mialem ciagle problemy z czytaniem karty (tej malej w srodku - nie pamietam jak sie zwala), ale powiedzieli mi w serwisie ze to normalne i trzeba odlaczyc boxa i wlaczyc ponownie.
    UST-Pro2 mam zainstalowanego na jednym kompie z wszystkimi boxami, ale w uzywam tylko jednego w danej chwili. Chodzi bez zarzutu.
    Ja polecam UST-Pro2, ale jak widzisz moja historia z nspro troche wypatrza obiektywna ocene.

ale masz cruisera ? bo on sie tylko z nim nie lubi. nie bede chyba specjalnie kupowal setoola, bo nie wiem czy z nim tez nie bedzie sie gryzl, w sumie setool by sie przydal do unlock db2020 ;]

powalcze z winda 98 , narazie lipa bo wszystki instalki ust pro 2 , np. 5.01 sa pod xp , nie ma pod 98 ;(
  • #13 3956137
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Tak mam cruisera. Zainstalowane wszystko tylko tak jak mowilem, jak jest wpiety UST-Pro to nie uzywam cruisera. Jak chce uzyc cruisera, to wypinam UST pro itd.
    Stoklosy...ciesze sie ze sie ubawiles do lez. Ciekawe czy ci przeszlo przez mozgownice czemu chlopakiza pierwszym razem musieli cos wymieniac, i czemu za drugim razem nawet nie oponowali tylko od razu wymienili na drozszego boxa?? Moja diagnoza byla taka ze dostalem juz naprawionego boxa, i chlopaki dobrze wiedzieli co z nim nie tak...ale oczywiscie moge sie mylic...Smiech to zdrowie Stoklosy
  • #14 3956195
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Wesoły Romek. Musiałes miec jakas felerna sztuke - jest tylko taka i jedyna mozliwosc. Czemu wymienili na UST_PRo2 - bo nie mieli juz ns-pro na stanie.

Czemu u mnie NS-Pro dziala a u Ciebie - NIE. Moze złej baletnicy przeszkadza rabek u spodnicy - skoro wszystkie ns-pro sa takie same według twojej diagnozy. Ruszysz czaszka to stwierdzisz ze musiales miec cos skopane z boxem przez male chinskie raczki, mogl przeszkadzac nawet maly tłusty odcisk palca chinskiego robotnika na karcie sim, ktory skladał boxa. Ot cała filozofia. W chinszczyznie zawsze sie cos moze trafic zle polutowanego przez chinskich wiezniow badz dzieci. Od tego jest resseler rzeby wymienic badz naprawic ( nawet przetrzec karte sim izopropanolem - zebys ty nie musial zrywac plomb gwarancyjnych ), a jak resseler nie miec tego boxa - a cos byc powazniej niz izopropanol i karta sim, to zamienic na ust pro2. Nie słyszałem zeby wymieniali gdziekolwiek NS-Pro na UST w inny sposob. Czasem warto dolozyc troche do klienta i miec stałego klienta, dlatego bylo bez doplat.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #15 3956231
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Jak ktos madry powiedzial wczesnije - ile uzytkownikow tyle opinii, a postow na ten temat juz napisano sporo.
    "Czemu u mnie NS-Pro dziala a u Ciebie - NIE. Moze złej baletnicy przeszkadza rabek u spodnicy - skoro wszystkie ns-pro sa takie same według twojej diagnozy" - nie uwazam ze wszystkie sa takie same - wystarczy przeczytac moj pierwszy post do konca, a zakonczylem go tak (gwoli przypomnienia):
    "Ja polecam UST-Pro2, ale jak widzisz moja historia z nspro troche wypatrza obiektywna ocene."
    Pewno rzeczywiscie mialem pecha, a moja historie jako kolejna opinie uzytkownika.

Z doswiadczenia (malego) rzeczywiscie maja racje Ci ktorzy mowia ze dobrze miec dwa boxy do kazdego rodzaju telefonow.
    Pozdrawiam.
  • #16 3959393
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Zgadzam sie z toba - warto miec oba. UST-Pro2 ma wieksze mozliwosci. Ale standartowo mi np. wystarcza NS-Pro i jest tansze.

Dodatkowo support NS-Pro - jest oki wcale sie nie slimaczy na dzisiejszy dzien: 356 kb/s

A UST-Pro2 - slimaczy sie bedac na tym samym serwerze co mt-boxy - niestety mnie te predkosci z mt-boxa i rwanie plikow tez bardzo boli.
    Załączniki:
    • Jaki box do Samsungów wybrać: NSPro czy UST-PRO II? Aktualizacje, obsługa D900 ns-pro.JPG (46.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #17 3959742
    WhiteFoot
    Poziom 27  
    Ocena: 13
    Brzymeq napisał:

ale masz cruisera ? bo on sie tylko z nim nie lubi. nie bede chyba specjalnie kupowal setoola, bo nie wiem czy z nim tez nie bedzie sie gryzl, w sumie setool by sie przydal do unlock db2020 ;]

powalcze z winda 98 , narazie lipa bo wszystki instalki ust pro 2 , np. 5.01 sa pod xp , nie ma pod 98 ;(

zainstalowane po xp home (shit) : mtbox, jaf ,setool,cruiser, martech,ust2pro, multibox, smartclip+sc
    laptop ibm , za cholere nic sie nie gryzie
    oczywiscie jak dostalem kukuryzera i go instalowalem majac reszte
    to mi sie pogryzl z ust ale mała kombinacja i juz sie kochają ;)

Stokłosy co do supportu na ust2 to sie zgadza, od tygodnia mają problem
    z serwerem (a raczej z dostawcą) ale ma to być rozwiązane ;)

Pozdr
  • #18 3960172
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    WhiteFoot napisał:
    Brzymeq napisał:

zainstalowane po xp home (shit) : mtbox, jaf ,setool,cruiser, martech,ust2pro, multibox, smartclip+sc
    laptop ibm , za cholere nic sie nie gryzie
    oczywiscie jak dostalem kukuryzera i go instalowalem majac reszte
    to mi sie pogryzl z ust ale mała kombinacja i juz sie kochają ;)

Stokłosy co do supportu na ust2 to sie zgadza, od tygodnia mają problem
    z serwerem (a raczej z dostawcą) ale ma to być rozwiązane ;)

Pozdr

skoro masz jakis nowy patent na to zeby boksy nie gryzły sie ze soba to napisz na ten temat posta ,chwalisz sie i mówisz pół słówkami w kolejnym twoim poscie ,tu jest forum po to zeby dzielic sie info i doswiadczeniem a nie wiem ale nie powiem ...
  • #19 3960343
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    a mozna wiedziec co za boksy opatentowałes??,skoro tak mówisz ok to jestej jako jedyny który nie ma zadnych problemów heheh

Dodano po 2 [minuty]:

nie odbiegajac od tematu nie ma to jak ust-pro2 ,chociaz by zwazmy na suporty obydwu limity, predkosc transferu itp.- nie oceniona

Dodano po 1 [minuty]:

mimo chwilowych problemów serwera ust :D
  • #20 3960507
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 60
    kazdy tylko UST lub NS...a dlaczego nie Easy Unlocker...kiedy robil Zxxx to inni mogli tylko pomarzyc ;)))

P.S
    Do modow - temat jak wiadac wyczerpany...mozna go raczej zamknac ;)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru boxa do telefonów Samsung, porównując modele NSPro i UST-PRO II pod kątem funkcjonalności, aktualizacji i obsługi modelu D900. Oba boxy obsługują D900, choć opisy w sklepach mogą być nieaktualne. UST-PRO II jest bardziej zaawansowany i ma większe możliwości, jednak NSPro jest tańszy i wystarczający dla wielu użytkowników. NSPro cechuje się lepiej napisanymi sterownikami, które nie wymagają reinstalacji systemu przy zmianie smart-card. Problemy z kompatybilnością i stabilnością pracy boxów często zależą od konfiguracji komputera, zwłaszcza na laptopach, oraz od wersji systemu operacyjnego (Windows XP vs. Windows 98). Użytkownicy zalecają posiadanie obu boxów, aby korzystać z ich zalet w różnych sytuacjach. Występują konflikty między boxami (np. UST-PRO II i Cruiser) wymagające odłączania urządzeń i restartów komputera. Aktualizacje i wsparcie serwerów UST-PRO II bywają czasowo ograniczone, co wpływa na prędkość transferu i stabilność. Starsze boxy z gniazdem karty SIM w boxie mają większe problemy z kompatybilnością niż nowsze z gniazdem "CARD". W dyskusji pojawiły się także inne narzędzia, jak Setool i Easy Unlocker, jednak główny fokus pozostaje na NSPro i UST-PRO II.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA