logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE K310i - brak zasięgu po fleszowaniu CID 49 red R4EA031, co robić?

Mustangoo 05 Kwi 2007 14:27 2059 9
REKLAMA
  • #1 3755381
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Witam...
    Po raz kolejny wrocil do mnie z serwisu autoryzowanego telefon jak w temacie. Za kazdym razem jak sie wlaczylo telefon szukal sieci i nigdy nie mogl znalesc - caly czas wyszukiwal. Zrobilem flesza. To jest CID 49 red R4EA031. Zrobilem mu RSA, potem wgralem raw FS, customizacja, potem main. Telefon sie nie wlacza...null...Nie laduje, nie wlacza sie. Jak podepne pod cruisera to bez problemu wszystko chodzi.

Dodano po 3 [godziny] 4 [minuty]:

Cos bylo namieszane w sterownikach (niestety czeka mnie format), i wystarczylo wylaczyc kompa zainstalowac jeszcze raz pliki restore i wszystko poszlo....
    Niestety problem pozostal nadal ten sam. Przez chwile (jakies 3 do 5 minut) cieszylem sie z sukcesu, poniewaz byl zasieg, moglem dzwonic i wszytsko bylo pieknie. Po tym czasie niestety zobaczylem napis "szukam sieci" a potem "nie ma zaiegu". Problem w tym ze zasieg jest. Najbardziej dziwi mnie to ze przez kilka minut zasieg jest. (mam nawet wydruk z wszystkich testow z serwisu, chlopaki zdazyli w tym czasie pomierzyc moc sygnalu, i wszystko co chcieli).
    Jakies pomysly??
  • REKLAMA
  • #2 3756025
    MiSiEk#
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    mi się wydaje ze to erom... wgraj i zobaczy czy wstanie
  • #3 3757236
    Daro_dp
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Witam.
    Jeżeli chodzi o cruisera (pro 10.41) to powinieneś najpierw usunąć RSA wgrać FS i teraz jeżeli wcześniej usunołeś RSA to kolej na customizacje i ostatecznie na koniec restore firmoware.

Tak też postępuje gdyż czasem zdarzy sie że jakiś wysypie sie po locku i należy go ponownie przefleshować.

Powodzenia
    Mobile System
  • REKLAMA
  • #4 3757926
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    A styki anteny? Konektor zewn anteny? Soft to w serwisie na pewno w grali 'na wszelki wypadek' i to oryginalny i nie było co tam grzebac.
  • REKLAMA
  • #5 3758415
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    a jaki ma związek antena , czy konektor ... , aparat wogóle nie wstaje , gdyby sie resetował na logowaniu do sieci to tak ...

moim zdaniem może być soft nie do końca postawiony , albo jakieś zwarcie na płycie ,
  • #6 3758450
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    picador napisał:
    a jaki ma związek antena , czy konektor ... , aparat wogóle nie wstaje , gdyby sie resetował na logowaniu do sieci to tak ...

moim zdaniem może być soft nie do końca postawiony , albo jakieś zwarcie na płycie ,

No na brak zasięgu ma. Na to że nie wstaje to jasne że soft skoro po sofcie przestał sie właczać. Ja wiem ze w serwisie autoryzowanym mają obowiazek zmieniac oprogramowanie i pewnie było zmienione, nie było sensu poprawiac mu softu.
  • #7 3758492
    picador
    Poziom 33  
    telefon może być po upadku i dlatego wczesniej miał problemy z zasiegiem , a teraz z właczeniem , nawet po flashu
  • REKLAMA
  • #8 3759203
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Moze i byl...aczkolwiek nie wyglada. Telefon byl uzywany przez 3 tygodnie. Reszte swojego zywota spedzal w serwisie lub w drodze z/do serwisu. Pytanie moje do MiSiEk#:
    Jak mam to wgrac ?? Zakladka napraw erom jest nie dostepna...przyznam sie szczerze ze nigdy tego nie robilem.
  • #9 3759236
    picador
    Poziom 33  
    wskazane było by wgrać fulla MT-BOX , Cruiser moze sobie nie poradzić z tym fonem
  • #10 3759616
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Styki anteny sa ok... sprawdzilem. Styki ani antena chyba nie moga byc zle, bo zauwazylem ze telefon co jakis czas, np. 30 minut, znajduje siec i ja trzyma przez kilka minut...potem znowu to samo.
    Cruiser sobie chyba z tym rzeczywiscie nie poradzi...albo moja wiedza na temat cruisera jest zbyt mala. ;)

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Sony Ericsson K310i po serwisowym flashowaniu CID 49 red R4EA031 ma problem z brakiem zasięgu – po włączeniu szuka sieci, czasem na kilka minut ją znajduje, a następnie zasięg zanika. Próby naprawy obejmowały wgrywanie RSA, raw FS, customizacji i main, jednak telefon nie uruchamiał się poprawnie, a po reinstalacji sterowników i plików restore działał chwilowo. Dyskusja sugeruje możliwe przyczyny: uszkodzony EROM, nieprawidłowo wgrany soft, zwarcie na płycie, lub uszkodzenie mechaniczne po upadku. Zalecane jest wgranie pełnego oprogramowania (full flash) za pomocą narzędzia MT-BOX, gdyż Cruiser (wersja 10.41) może nie poradzić sobie z tym modelem. Sprawdzono styki anteny i złącze zewnętrznej anteny, które są prawidłowe, co wyklucza fizyczne uszkodzenia anteny jako przyczynę problemu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA