logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K310i brak zasięgu po flashowaniu i błędzie przy wgrywaniu FS

pidelta 18 Lip 2007 15:36 1284 8
REKLAMA
  • #1 4092428
    pidelta
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam. Ściągałem simlocka cruiserem z k310i, jak chciałem przywrócić rsa to kazało mi przeflashować fs (restoral najwyższy zainstalowany). Nie miałem dostępu do supportu w tym czasie i zmieniłem soft (i też z głupoty). Po przeflasowaniu okazało się że nie ma zasięgu. Jak już ściągnęłem tą właściwą wersję to nie moge wgrać fs wywala błąd Error flashing block at address: 0x45800000.
    Na żadnym sofcie, a wrzuciłem 3 nie ma zasięgu
  • REKLAMA
  • #2 4092489
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    sprobuj w takim razie setoolem, zdecydowanie lepiej radzi sobie z k310 niz cruiser.
  • REKLAMA
  • #3 4092551
    pidelta
    Poziom 11  
    mam właśnie tylko cruisera

Dodano po 3 [minuty]:

w dodatku pierwszy raz mnie zawiódł
  • #4 4093589
    m0bile
    Poziom 12  
    mialem ten sam problem naprawil go GOT on tylko moze postawic
  • REKLAMA
  • #5 4094271
    pidelta
    Poziom 11  
    Co to jest GOT ?
  • Pomocny post
    #6 4094356
    KamBys
    Poziom 23  
    Ocena: 39
    zrób kopie gfsa i wgraj mu gdfsa, powinno być ok
    podobnie mialem np z w810, wgrywac mozna nawet taka sama wersje softu a zasieg ginie, po gdfsie wstawaly
  • #7 4094599
    pidelta
    Poziom 11  
    nie mam skąd w tym momencie wziąć gdfsa, może ma ktoś? na supporcie nie ma

Dodano po 1 [minuty]:

czekaj a on nie jest przypadkiem w supplementary czy jak to się pisze

Dodano po 3 [minuty]:

podczas wgrywania gdfsa z supplementary wywaliło GDFS Error: Unknown error

Dodano po 12 [minuty]:

odmawia zapisu do security zone, czy nie powinienem odznaczyć opcji w zakładce gdfs protect security zone against writing ? bo jak dla mnie wygląda że właśnie to psuje
  • REKLAMA
  • #8 4094655
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    opisz mi na priv dokładnie co zmastałeś postaram się pomóc mysle że jak uwaliłeś go cruiserem ( przez błedna procedurę oczywiście) to wszystkie znaki na niebi i na ziemi wskazują że go tym samym cruiserem postawimy

regards fantomas
  • #9 4094757
    pidelta
    Poziom 11  
    teraz GDFS Error: Illegal size

Dodano po 1 [godziny] 12 [minuty]:

A wiec telefon już śmiga. Jakby się komuś przydarzyło to:
    1. wymienić gdfs, może to troszkę przyprawić o bólu głowy, ja musiałem przywrócić najpierw backup z odznaczoną opcją protect security zone i dopierow później wgrałem gdfsa z suplementary
    2. przeflasować odpowiednim flashem w moim przypadku było R4DA044 sw fs customizacja unlock i śmiga

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Sony Ericsson K310i, który po próbie zdjęcia simlocka za pomocą programu Cruiser i niepoprawnym flashowaniu FS (restoral) stracił zasięg. Próby wgrania poprawnego FS kończyły się błędem "Error flashing block at address: 0x45800000". Zalecano użycie narzędzia Setool, które lepiej radzi sobie z K310i niż Cruiser, jednak autor dysponował tylko Cruiserem. Rozwiązaniem okazało się wykonanie kopii GFSA i wgranie GDFSA, co przywróciło zasięg. Podczas wgrywania GDFSA z pliku supplementary pojawił się błąd zapisu do strefy security, który został rozwiązany przez odznaczenie opcji "protect security zone against writing". Po poprawnym wgraniu GDFSA i przeflashowaniu odpowiednim softem (R4DA044 SW FS customizacja unlock) telefon odzyskał pełną funkcjonalność i zasięg.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA