logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować Windows 98SE na pendrive bez błędu sterowników USB?

Bolas 05 Kwi 2007 18:26 1688 2
REKLAMA
  • #1 3756198
    Bolas
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Instaluje 98 na pendrive.
    Wszystko ok tylko kiedy instalator przechodzi do sterowników płyty głównej to pokazuje błąd o niemożliwości zapisu na dysku.
    Podejrzewam, że instaluje wówczas USB i je odłącza, a system jest właśnie na USB.
    Czy da się to jakoś obejść?
    Jak wymusić na instalatorze zawieszenie instalacji sterownika USB, tak, żeby poszedł dalej?
    Jak zainstalować Windows 98SE na pendrive bez błędu sterowników USB?
    Następny taki post kolego i temat wyląduje w koszu!
    TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 3756481
    plb1985
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    nie wiem, ale może można spróbować zainstalować windowsa na zwykłym dysku, zrobić z tego obraz, a potem ten obraz wgrać na pendrive'a?
  • #3 3756706
    Bolas
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Zrobiłem to, ale na innym kompie tzn podobny proc, bo dysku zwyczajnie nie mam i nie podłącze bo to lap bez przelotki i identyczna sytuacja,:najpierw wykrywa płytę głowną a przy próbie instalacji sterownika wywala błąd odczytu i zapisu z pena, przedtym instaluje inne sterowniki i urządzenia bez problemu, więc wnioskuje, że chodzi o to, że wyłącza usb w trakcie jego instalacji i tym samym podcina gałąż na której siedzi :) Gupek;))) Interesuje mnie tylko gdzie i co pogrzebać w plikach konfiguracyjnych lub sterach, rzeby sobie system dał spokój z instalacją usb, które mam już zainstalowane ręcznie spod dosa.
REKLAMA