logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramowac pilota uniwersalnego do TV Royal??

Caliber1987 06 Kwi 2007 16:31 1634 6
REKLAMA
  • #1 3759695
    Caliber1987
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    mam telewizorek Royal model TV-5175... niestety nie mam do niego pilota... znalazłem w domku innego uniwersalnego..:| jednak nie wiem czy może on działać na tym telewizorze... pilot jest prawdopodobnie marki Rem-Com model rem 3900... jeśli jest on kompatybilny z tym TV to proszę o instrukcje żeby go zaprogramować...pozdro
  • REKLAMA
  • #2 3759706
    End
    Poziom 29  
    Ocena: 68
    A nie ma w pilocie automatycznego wyszukiwania?
    Powinno być.
  • REKLAMA
  • #3 3764633
    Caliber1987
    Poziom 10  
    niestety nie mam pojęcia jak wygląda przycisk od tego..pierwszy raz mam styczność z czymś takim... :(
  • REKLAMA
  • #4 3764713
    bemo1
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    Ma przyciski rodzaju urzadzenia: tv, vcr itp oraz SET ?
  • #5 3767551
    Caliber1987
    Poziom 10  
    hmm są 2 przyciski... vt/tv i bt/tv ale co mam zrobić przytrzymać je aż coś zacznie działać?? ogólnie to thx że chociaż próbujesz mi pomóc...pozdro
  • REKLAMA
  • #6 3767667
    Arturo2005
    Poziom 33  
    Ocena: 483
    Nie wiem czy pomoże ale: wciśnij przyciski TV i SET (jeżeli taki jest) i kierując pilota w strone włączonego tv wciskaj przycisk POWER tak długo aż tv się wyłączy. Po wyłączeniu tv wciśnij ponownie przycisk SET. Przynajmniej u mnie tak zadziałało.
  • #7 3771845
    Caliber1987
    Poziom 10  
    Kupiłem nowego pilota... teraz jest si.. dzięki wszystkim za pomoc ...pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telewizora Royal model TV-5175 szukał sposobu na zaprogramowanie uniwersalnego pilota marki Rem-Com model rem 3900, który znalazł w domu. W dyskusji zasugerowano sprawdzenie, czy pilot posiada funkcję automatycznego wyszukiwania kodów oraz przyciski dedykowane do urządzeń, takie jak TV, VCR czy SET. Użytkownik potwierdził obecność przycisków vt/tv i bt/tv, ale nie był pewien, jak je używać do programowania. Zaproponowano procedurę programowania polegającą na jednoczesnym przytrzymaniu przycisków TV i SET (jeśli dostępny), skierowaniu pilota na włączony telewizor i wielokrotnym naciskaniu przycisku POWER aż do wyłączenia telewizora, a następnie ponownym naciśnięciu SET. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na zakup nowego pilota, rezygnując z programowania uniwersalnego modelu Rem-Com.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA