Czy wie ktoś jak to zrobic?
Ja mam CD-RW RIOCH 8/8 i chciałbym wyciągnąć trochę więcej!
Ja mam CD-RW RIOCH 8/8 i chciałbym wyciągnąć trochę więcej!
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamtomaszo napisał:Wiecie Panowie, jak wyglada rzeczywista predkosc nagrywania plyt, prawda?..Malo kiedy jest szybciej niz 24 razy...Jesli chodzi o dzwiek, to nagrywanie plyty audio(16bit,44,1 kHz) wiaze sie z olbrzymia iloscia bledow - jakosc jest wyraznie slabsza...Prawda jest taka, ze na dobry magnetofon z tasma metalowa(TDK lub Sony) nagra sie material z plyty audio lepiej, niz zrobi to wiekszosc tanich nagrywarek( to sa wyniki potwierdzone przez AUDIO - nie moje teorie). Sprawdzalem to organoleptycznie - prawda....
Bo ja z dzwiekowego forum jestem...8)
markov napisał:Najlepszym rozwiązaniem jest zaopatrzenie się w nowy bois do nagrywarki. Można go rozpoznać za pomocą Nero Info Tool który można pobrać ze strony producenta: www.nero.com.
Dodatkowo istnieją programy do edycji biosów dzięki którym można ustawić własne prędkości nagrywania dla każdego rodzaju płyty indywidualnie. Programy takie krążą po necie jak również można je znaleść na stronie www.cdrinfo.pl.
Lecz pamiętaj że modyfikacja biosu w nagrywarce może doprowadzić do jej trwałego uszkodzenia.
Powodzenia!!!!!