logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

szukam schematu budowy aparatu cyfrowego Panasonic TZ-1,

suchejro 08 Kwi 2007 22:22 3452 4
REKLAMA
  • #1 3767606
    suchejro
    Poziom 15  
    Ocena: 54
    Witam,
    szukam schematu budowy tego modelu bo nie chcę rozbierać go bez sensu a w sumie muszę go zrobić bo coś brzęczy po włączeniu, co ciekawe po ustawieniu go w pozycji pionowej przestaje. Do tej pory w serwisach wywoływało to tylko zdziwienie, podejrzenie pada na któryś silnik, od autofocusa lub inny. Dźwięk jest taki jakby jakaś zębatka obcierała o inny trybik, może to niechlujstwo w montazu, może w wyniku upadku... Wszystko działa ok ale właśnie to brzęczenie wymaga ingerencji wewnątrz. Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.

pozdrawiam wszystkich
  • REKLAMA
  • #2 3767819
    ksiks
    Poziom 19  
    Ocena: 35
    Zapomnij o schemacie. Może za jakieś kilka lat coś wyciecze od producenta. Masz usterkę mechaniczną wiec nowa brytwanka do ciasta (aby nic nie uciekło) porządny komplet wkretaków i do dzieła.
  • REKLAMA
  • #3 3768601
    Michał RC
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Wiesz producent nie był by taki głupi żeby wsadzić palny swojego modelu aparatu do internetu bo każdy elektronik by se ściągnoł i se taki zrobił dużo taniej niz jest w sklepie a producent by miał mniejsze zyski. Musiał byś poczekać kilka lat aż ludzi przestaną kupować te aparatu. wtedy MOŻE ktoś to udostępni. chyba że ktoś kupi specjalnie ten aparat rozbieże go i zrobi spis elementów. ale kto by marnował tyle kasy:)
  • REKLAMA
  • #4 3811763
    suchejro
    Poziom 15  
    Ocena: 54
    No cóż, już go kilka razy rozbierałem i nie wiem czy następny coś zmieni :) Wiem że usterka mechaniczna, nie chcę jednak rozkręcać bez pamięci bo nie chcę niechcący dobrać się do optyki chociażby. To skoro nie ma szans na schemat to może ktoś podejrzewa jak zlokalizować usterkę tego typu lub inny pomysł który pomoże.
  • #5 7115215
    vipol0707
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    jak bys jeszcze szukał takiego schematu to mam taki napewno pomoze.
REKLAMA