logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telewizora 21 - Thomson, Philips czy LG? Który lepszy?

high 06 Paź 2003 13:54 1287 6
REKLAMA
  • #1 350758
    high
    Poziom 12  
    Noszę się z zamiarem kupna nowego TV 21" i nie wiem co wybrać? Zastanawiam się nad Thomsonem, Philipsem lub LG?
  • REKLAMA
  • #2 351183
    ando
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Witam.

Wszystkie firmy są ok.
    Skup się na wyposażeniu i warunkach gwarancji.
  • REKLAMA
  • #3 351195
    apstynent
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    ja to bym nie kupował TV bez telegazety :)
    a tak serio kup sobie raz a dobrze: mój Panasonic ma już chyba z 11 lat i dalej śmiga jak nowiutki (chociaż przeżył wyładowanie atmosf. w pobliski słup w momencie gdy był włączony)
  • REKLAMA
  • #4 352021
    cerrber
    Poziom 12  
    Poczytaj forum ten temat był juz wałkowany kilka razy: i wg wielu najlepiej prezentuje się w stosunku jakośc/cena Thomson, ich cała nowa produkcja jest bardzo mało wadliwa, z resztą widać to po wypowiedziach na tutejszym szacownym forum.:)))0
  • REKLAMA
  • #5 352806
    gaszand
    Poziom 12  
    Stawiam wyłącznie na telewizory znanych marek.Przynajmniej piloty mają dobre.Polecam Sony, Panasonic.Nigdy natomiast Daewoo
  • #6 352817
    ACULA
    Poziom 34  
    Ocena: 114
    gaszand napisał:
    Stawiam wyłącznie na telewizory znanych marek.Przynajmniej piloty mają dobre.Polecam Sony, Panasonic.Nigdy natomiast Daewoo

to wszystko zależy od modelu, mam Deawoo kilka lat i zero problemów, znajomi podobnie

Uważam że równie ważny jest problem serwisowania, może Sony przetrzyma bezawaryjnie o rok dłużej ale jak przyjdzie do wymiany scalaka itp :lol:

PS Trzeba uważać na sztuki, które stoją na półce, zawsze po kilku miesiącach są wciskane klientom.

Tak jak wyżej: skup się na gwarancji!
    Z Twoich propozycji wybrałbym Thomsona.
    Philipsa nie polecam, zbyt wiele zabezpieczeń, które nie działają a podnoszą awaryjność

A tak w ogóle to proponuję niech każdy idzie do sklepu i widziały gały co brały ;) potem będzie na siebie a nie innych

PS high :arrow: czy ten emblemat nie jest zastrzeżony??
  • #7 358125
    andios
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Ja kupowalbym tak. Albo najtanszy - finanse, albo z plaskim kineskopem znanej medialnie firmy. Dzis praktycznie nie ma zcalkiem zlej marki, bo w srodku i tak siedzi typowa elektronika - liczy sie nazwa firmy. Jak wspomniano wyzej, moze byc problem z jakoscia wykonania pilota, ale ze swojej praktyki wiem, ze z tym bywa roznie i to niezaleznie od marki. Kiepskie to na pewno byly piloty do Elemisow.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji dotyczącej wyboru telewizora 21" między markami Thomson, Philips i LG podkreślono, że wszystkie wymienione firmy oferują produkty o zbliżonej jakości, dlatego kluczowe są wyposażenie oraz warunki gwarancji. Thomson jest często polecany ze względu na korzystny stosunek jakości do ceny oraz niską awaryjność nowych modeli. Philips budzi pewne zastrzeżenia z powodu nadmiaru zabezpieczeń, które mogą zwiększać ryzyko usterek. Warto zwrócić uwagę na serwis i dostępność części zamiennych, co może mieć wpływ na długoterminową eksploatację. Również piloty są elementem różniącym się między markami, przy czym Sony i Panasonic są wskazywane jako producenci solidnych pilotów. Zaleca się wybór telewizora znanej marki z płaskim kineskopem oraz dokładne obejrzenie sprzętu przed zakupem, aby uniknąć wad fabrycznych. W dyskusji pojawiła się także sugestia, by rozważyć zakup raz a dobrze, na przykład modelu Panasonic, który może służyć wiele lat bez awarii.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA