logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór TV 29 - LG z Golden Eye, Philips czy Samsung? Opinie o awaryjności

tom_ex 02 Mar 2005 11:48 1541 6
REKLAMA
  • #1 1279189
    tom_ex
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    Witam. Nosze sie z zamiarem kupna tv, a zauwazylem ostatnio w jednym z hiper-marketow ciekawe promocje. Sa to egzemplarze zupelnie nowe z pelna gwarancja... i bardzo niska cena :) Niestety nie spisalem modeli.
    Mam do wyboru: LG z Golden Eye (moim zdaniem prezentowal sie najlepiej) za 1300zl, Philipsa i Samsunga po 1400zl. Wszystkie sa 29-calowe, plaskoekranowe i z gwarancja 24 m-ce.
    Wiem, ze bez podania modeli ciezko cokolwiek powiedziec, ale chodzi mi przedewszystkim o firme. Czy np LG, do kupna ktorego sie sklaniam nie sa bardzo awaryjne. Zdazylem przeczytac juz na forum, ze wiekszosc LG wlacza sie ponoc 12 sek, ale to raczej by mi nie przeszkadzalo.
    Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1279540
    *pirat*
    Poziom 19  
    Ocena: 5
    Generalnie sam musisz podjąc decyzję.Kupując TV zwróć uwage na jakość obrazu wykonanie TV no i cene !Czy sprzet jest awaryjny okaże się za kilka lat.Możesz kupić sprzet za 5000 a będzie się uszkadzał częściej niż ten za 1000 .Każda z wymienionych przez Ciebie firm produkuje naprawde dobry sprzęt .Myśle że dobrze wybrałeś !
  • REKLAMA
  • #3 1279701
    bajan
    Poziom 17  
    Ocena: 44
    moim zdaniem oscyluj w okolicach LG .Wolałbym np. lg od soniaka który będzie dwa razy droższy ,a grał lepiej nie będzie pzdr.
  • REKLAMA
  • #4 1280439
    egon-tv
    Poziom 21  
    Ocena: 34
    Ja mam GRUNDIGA 29 cali model XENTIA z wejsciem komputerowym VGA 100HZ oczywiście i bardzo dobra jakośc obrazu jaką daje kineskop TOSHIBA. taki tv mozesz kupic w wieku okolo roku za jakies 1800 PLN - ale jego jakość cieżko porównac z nowymi telewizorami, ten jest poprostu WSPANIAŁY JAKOŚCIOWO. Zreszta wiele osob zna ten model i zachwala...
  • REKLAMA
  • #5 1280586
    europejczyk
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Faktycznie, posłuchaj rad tych wyżej :) kupiłem sobie Panasonic 29" i coś on nie jest taki o jakim marzyłem, tylko kanały TVN wyglądają w nim doskonale, SONY - to samo + jeszcze zła zbieżność i awaryjność kineskopów.
    Teraz wybrałbym LG - bardzo dobre kineskopy, dobra ostrość i zbieżność.
    Czy zakup udany? - wyjdzie z czasem.
    Pozdrawiam!

P.S. Człowiek uczy się na błędach - najgorzej jak na swoich.
  • #6 1280774
    bonzo f
    Poziom 29  
    Ocena: 23
    [quote="egon-tv"]Ja mam GRUNDIGA 29 cali model XENTIA z wejsciem komputerowym VGA 100HZ oczywiście i bardzo dobra jakośc obrazu jaką daje kineskop TOSHIBA. taki tv mozesz kupic w wieku okolo roku za jakies 1800 PLN - ale jego jakość cieżko porównac z nowymi telewizorami, ten jest po prostu WSPANIAŁY JAKOŚCIOWO. o nie philips lepszy obraz ale zywotnosc mniejsza.
  • #7 1281798
    egon-tv
    Poziom 21  
    Ocena: 34
    kazdy kieneskop bedzie swicil jak brzytwa jak sie zawyzy napiecie zarzenia a tak jest z kineskopami philipsa.... ale ja nadal uwazam ze toshiba jest nie do pobicia porownujac jakosc z zywatnościa.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru 29-calowego telewizora LCD spośród marek LG (z technologią Golden Eye), Philips i Samsung, dostępnych w promocji z 24-miesięczną gwarancją. Użytkownicy podkreślają, że wszystkie wymienione firmy oferują sprzęt dobrej jakości, a awaryjność jest trudna do przewidzenia i zależy od egzemplarza. Wskazano, że LG cechuje się dobrymi kineskopami, ostrością i zbieżnością obrazu, choć niektórzy zauważają dłuższy czas włączania (około 12 sekund). Philips ma dobre parametry obrazu, ale może mieć krótszą żywotność kineskopów, które są wrażliwe na zbyt wysokie napięcie żarzenia. Samsung nie został szczegółowo oceniony, ale jest traktowany jako porównywalny konkurent. W dyskusji pojawiły się także inne marki i modele kineskopowe, takie jak Grundig XENTIA 29" z kineskopem Toshiba, ceniony za jakość obrazu i trwałość, oraz Panasonic i Sony, które według opinii mają problemy z awaryjnością i zbieżnością. Ostatecznie wybór powinien uwzględniać jakość obrazu, wykonanie i cenę, a awaryjność jest kwestią losową.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA