Witam
Mam nagrywarkę dvd NEC 3520A. Niestety w pośpiechu przy wymianie zasilacza odwrotnie włożyłem molex ( tak, to jest możliwe w tej nagrywarce - co więcej dość częste jako, że nagrywarka ma gniazdo zasilania prawie kwadratowe... no ale rutyna też swoje robi
) jak sie domyślacie 12v poszło w miejsce 5v i magiczny dymek się ulotnił... no a bez magicznego dymku urządzenie działać nie będzie
Poszedł chyba jakiś regulator? ( na zdjęciu zaznaczony czerwoną strzałką) niestety lekko wybuchł
i jedyne co mogę odczytać to w górny rządek oznaczeń - "993" a w dolnym tylko ostatnią literę - "W" - macie może jakieś pomysły ? Może ktoś ma taką nagrywarkę i mógłby sprawdzić ? reszta elektroniki wygląda dobrze
pozdrawiam,
Marcin Domański
Mam nagrywarkę dvd NEC 3520A. Niestety w pośpiechu przy wymianie zasilacza odwrotnie włożyłem molex ( tak, to jest możliwe w tej nagrywarce - co więcej dość częste jako, że nagrywarka ma gniazdo zasilania prawie kwadratowe... no ale rutyna też swoje robi
Poszedł chyba jakiś regulator? ( na zdjęciu zaznaczony czerwoną strzałką) niestety lekko wybuchł
pozdrawiam,
Marcin Domański