Witam. Po pierwsze chciałem powiedzieć, że nie wiedziałem do czego dopasować tego posta więc jeżeli znajduje się w złym miejscu proszę Admina o przeniesienie a nie usuwanie. Teraz przechodząc do rzeczy mam małą prośbę. Jestem modelarzem zajmującym się budową modeli szybowców swobodnie latających i nie raz miałem sytuację, że na zawodach miałem problemy z odnalezieniem modelu w wysokiej trawie. Kieruję się więc do Was wszystkich orientujących się w temacie lub też nie o pomoc w odnalezieniu lub podesłaniu mi na maila paszczak16(_at_)gmail.com jakiegoś schematu lokalizatora. Zależy mi na tym, aby nadajnik był jak najmniejszy i zasilany z jak najmniejszej baterii (w grę wchodzą guzikowe lub 6 lub 12V). Od odbiornika w tym przypadku wymagane jest lokalizowanie kierunku z którego nadaje nadajnik lub wskazywanie poziomu sygnału bo właściwie wg. mnie z tym to się wiąże. Jeżeli chodzi o zasięg takiego urządzenia nie ukrywam, że najlepiej jak by był on możliwie jak największy ale myślę, że 500 - 1000m (chyba przesadziłem) by wystarczyło. Będę naprawdę ogromnie wdzięczny za wszelką pomoc i nadesłanie czegoś co mogło by spełniać te warunki. Ci, którzy latają, wiedzą jaki to ból stracić model przez zwykłą trawę lub zboże, dlatego proszę Was o pomoc w tej kwestii. Pozdrawiam
Michał M.
Michał M.