logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z łączem adres pobiera a internet nie działa.

.....@ 14 Kwi 2007 20:55 2079 12
REKLAMA
  • #1 3787892
    .....@
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Witam.Korzystam z internetu radiowego problem polega na tym ze się nie moge sie połaczyć z netem adres mam przypisany do karty.Komp pobiera adres ip. W stanie połączenia pakiety są wysyłane ale nie odbiera a jak próbuje otwierać strone to pakiety odbiera ale bardzo słabo próbuje otworzyć strone ale nie daje rady zachowuje się jakby mac karty sie zmienił ale jest ten sam co był.Czasem jak pinguje na wp to pinguje a czasem wyskakuje nie można odnalezć hosta .Co sie dzieje?
  • REKLAMA
  • #2 3788229
    Lilith_100
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    sprawdź kable, wtyczki dokładniej, potem zobacz czy mnie masz powalonych dnsów jak nie pomoże, ew czy sieć ma filtrowanie TTL? jeśli tak to skontaktuj się z adminem
  • #3 3788610
    mpn103
    Poziom 34  
    Ocena: 87
    Zacznijmy od tego czy dostawca internetu dał Ci adres IP na stałe jakiś ze swojej puli czy ustawił przypisywanie automatyczne.
  • REKLAMA
  • #4 3788845
    .....@
    Poziom 17  
    Adres mam pobierany automatycznie.Wtyczki mam ok.Problem jest nadal.Jak pinguje teraz to pakiety są wysyłane ale ich nie odbiera.
  • REKLAMA
  • #5 3790034
    piorom
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    witam

dowiedz się od admina sieci jaki masz przypisany adres IP i jakie masz dokładne dane do konf. poł. sprawsz zaporę systemową czy ci nie blokuje albo inne fireewall
  • #6 3790182
    .....@
    Poziom 17  
    Wiem jaki mam adres ip dodam ze gg mi działa ale nic poza tym.Zpora żadna nie blokuje.
  • REKLAMA
  • #7 3790365
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Problem wiec dotyczy dns, ustaw sobie recznie dns z tpsa lub inne jakie wolisz, mozesz ich stosowac kilka.
  • #8 3790988
    Lilith_100
    Poziom 25  
    ew może mieć uwalony stos IP, po ip będzie chodzić a po domenie już nie
    spróbuj czy wejdzie ci ta strona: http://72.14.207.99 <---google.com
  • #9 3790996
    mpn103
    Poziom 34  
    Ocena: 87
    A nie zmieniałeś może kolego ostatnio karty lub komputera?
    Providerzy internetowi zabezpieczają się przed nieautoryzowanym wejściem adresem fizycznym karty.

P.S. Spróbuj równierz tego :D http://209.85.129.104/
  • #10 3792646
    .....@
    Poziom 17  
    Nic nie zmieniałem miałem zainstalowanego antywirusa g data internet security 2007 po deinstalce wszystko padło.Dzwoniłem do admina powiedział że powinno wszystko grać i ze umnie coś jest nie tak.Karte mam sprawną niemam żadnego anty wira ani zapory. Zrobiłem format nic nie pomaga.Brak odpowiedzni na ta strone co podałeś.

Dodano po 2 [minuty]:

Dodam ze cały sprzęt jest sparwny na 100% resetowałem bios do fabrycznych i nic 0 rezultatu.Puszczając pingi niemoze odnalesć hosta.

Dodano po 2 [godziny] 24 [minuty]:

Robiłem diagnostyke łacza i wyskoczyło ze problem jest z dns!!!! co w takim wypadku zrobić to jest problem umnie czy na serwerze.
  • #11 3794162
    Lilith_100
    Poziom 25  
    jakby był problem z dns to byś zobaczył strony jakie ci podaliśmy, to prawdopodobnie problem z bramą, zapinguj jeszcze pod te IP co masz powyżej
  • #12 3796519
    .....@
    Poziom 17  
    Zrobiłem kolejny format i diagnostyke sieci. Dns jest ok wyskoczył błąd taki 00000001] Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC (NIEPOWODZENIE) DefaultIPGateway = tu jest adres IP (Ta sama podsieć) (NIEPOWODZENIE)
  • #13 3797433
    Lilith_100
    Poziom 25  
    no to albo masz źle wpisany adres bramy (może źle ci go podał) albo coś jest u providera, bo jak brama nie puszcza to może być blokada MAC

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy łącza internetowego radiowego, gdzie komputer automatycznie pobiera adres IP, jednak brak jest prawidłowej komunikacji z internetem. Pakiety są wysyłane, ale nie odbierane, a dostęp do stron internetowych jest niestabilny lub niemożliwy. Diagnostyka wskazuje na problemy z DNS oraz bramą domyślną (DefaultIPGateway), gdzie karta sieciowa Realtek RTL8139 zgłasza błąd połączenia z bramą, mimo poprawnej podsieci. Wykluczono problemy sprzętowe, zapory i antywirusy, a także zmiany w MAC adresie karty sieciowej. Możliwe przyczyny to błędna konfiguracja adresu bramy, blokada MAC przez dostawcę lub problemy po stronie serwera dostawcy. Zalecane jest ręczne ustawienie serwerów DNS, weryfikacja poprawności adresu bramy oraz kontakt z administratorem sieci w celu potwierdzenia konfiguracji i ewentualnych filtrów sieciowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA