Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

BECKER MEXICO BE 1460

efekt 08 Paź 2003 14:04 3487 14
  • #1 08 Paź 2003 14:04
    efekt
    Poziom 21  

    PO PODŁĄCZENIU DO ZASILANIA ODZYWA SIĘ MECHANIZM (NA CHWILĘ).NIE MOŻNA ZAŁĄCZYĆ,NIE WYŚWIETLA ,NIE ŻĄDA KODU.PRZY PRÓBIE WŁĄCZENIA POJAWIA SIĘ NAPIĘCIE NA PAMIĘCI 85C82 I PO 10 SEK. ZNIKA. PAMIĘĆ JEST W PORZĄDKU . KOD ZNANY.
    MOŻE KTOŚ MA SCHEMAT? :)
    Wyłącz caps lock! zdzich42

  • #2 08 Paź 2003 14:58
    djlj24
    Spec od car audio

    Jedna część? Skontaktuj się ze Sławkiem, z tego co pamiętam to ma drugą część.

  • #3 09 Paź 2003 12:30
    SlaweK
    Poziom 43  

    Schematu nie mam ale nie wiem czy podłączałeś drugą puszkę ? Bez niej powinien się pojawić CODE lub SAFE a po wprowadzeniu kodu ERROR1 lub 2 co oznacza brak drugiej częsci. Puszka która z nim chodzi ma oznaczenie BE1470.

    SławeK

  • #4 09 Paź 2003 14:14
    efekt
    Poziom 21  

    mam tylko BE 1460 .NIESTETY WYŚWIETLACZ JEST MARTWY. ROZUMIEM ŻE W BE 1470 BĘDZIE KOŃCÓWKA MOCY ICOŚ JESZCZE.. . CZY JEST TAKA MOŻLIWOŚĆ ŻE DOPIERO PO PODŁĄCZENIU BE1470 RADIO WYSTARTUJE?
    wyłącz caps! zdzich42

  • #5 09 Paź 2003 18:39
    SlaweK
    Poziom 43  

    Chyba odwrotnie. Masz BE1470 a brakuje Ci 1460 (to puszka bez wyświetlacza) do kompletu. I pytanie za 100 punktów, gdzie do 1470 podłączasz antenę odbiorczą ? :-)

    SławeK
    PS. Mogę odkupić to BE1470 od Ciebie.

  • #6 09 Paź 2003 22:33
    djlj24
    Spec od car audio

    1460 może nie pytać o kod (są wersje fabrycznie bez kodu) tylko się nie włączy nawet bez ERRORa.

  • #7 10 Paź 2003 01:17
    SlaweK
    Poziom 43  

    Próbowałem to wyprostować. Owszem , mogly być takie wersje. Ale mam takie coś przed sobą i radio ma symbol BE1470 a puszka ze wzmacniaczem i tunerem BE1460.

    SławeK

  • #8 10 Paź 2003 09:10
    efekt
    Poziom 21  

    mam na 100% B E 1460 i ma wyświetlacz i gniazdo antenowe. Radio jest klienta .z tego co dowiedziałem się : samochód był w warsztacie,chłopaki odłączyłi zasilanie i radio zażądało kodu, klient wprowadził poprawnie, ałe od tego momentu co jakiś czas radio pytalo o kod, aż w końcu wyłączyło się i koniec grania.

  • #9 10 Paź 2003 11:06
    SlaweK
    Poziom 43  

    To w takim razie to jest tu coś nie tak. Mam własnie radio z wyświetlaczem i bez wejscia antenowego (są tylko dwa gniazda DIN i gniazda zasialania typowe dla Beckera) i nazywa sie toto BECKER MEXICO BE1470. Współpracuje tak jak to dostałem z puszką o nazwie BE1460 która ma wyjścia głośnikowe i antenowe. W sumie ma dwie takie puszki i puszkę o nazwie BE1430 do której nie wiem jakie radio powinno być. Stąd te nasze niedogadanie. Czyli ciekawostka dla tropiciela Leszka :)
    A dlaczego padlo? Nie mam pojęcia, sprzęt Beckera nie psuje się ot tak, sam z siebie. Więc pewnie rozpocząłbym poszukiwania od sprawdzenia samochodu czy tam ktoś coś nie namieszał i czy we wtyczkach są prawidłowo napiecia. Warto też by bylo sprawdzić kabel pomiedzy puszkami. Moje radio gdy nie jest podłączone do drugiej puszki po wpisaniu kodu wyświetla ERROR2



    SławeK

  • #10 10 Paź 2003 19:19
    pio17soft
    Poziom 14  

    Czy ktos chce srewisówkę do 1460 ???

  • #11 11 Paź 2003 02:59
    SlaweK
    Poziom 43  

    Ja poproszę. Może być na priv.


    SławeK
    satman(malpa)pnet.pl

  • #12 11 Paź 2003 09:40
    efekt
    Poziom 21  

    bardzo jest mi potrzebna .bez niej nie ruszę tego Beckera.Z góry dziękuję. Sławek

  • #14 14 Paź 2003 21:52
    djlj24
    Spec od car audio

    Fajny schemat tylko trochę skan mizerny.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME