logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnetofon Kenwood KX-3050 zero reakcji po zablokow. kasetą

tomarex 18 Kwi 2007 13:03 1619 2
REKLAMA
  • #1 3798161
    tomarex
    Poziom 24  
    Ocena: 57
    Witam.
    Usterka nastąpiła po włożeniu odwrotnie kasety i zamknięciu kieszeni. Magnetofon się wyłączył
    Wyjąłem kasetę pokręcając ręcznie silnikiem.
    Swieci tylko kontrolka Standby.
    Nie reaguje na włączanie.
    Napięcia wygląda że są wszystkie. Nie ma napięcia na styku włącznika z procesora?
    Zarzenie wyświetlacza jest pomimo to nie świeci.
    Jest napięcie na kwarcu 2,2V
    Proszę o poradę.
  • REKLAMA
  • #2 3799390
    Brunet41kr
    Poziom 12  
    musi Ci cos brakować z napięc - sprawdz wszystkie opory niskoomowe od zasilacza - napewno cos tam sie upaliło
  • #3 3803946
    tomarex
    Poziom 24  
    Ocena: 57
    W sumie to kolega się męczy z tym moim sprzęcikiem - polegam na nim bo ma wieeele lat praktyki.
    O oporach jak mu powiedziałem to tylko się uśmiechnął, że to pierwsze sprawdzał.
    Zaskoczyło mnie, że nie ma w nim jakiegoś zabezpieczenia, nawet stałych bezpieczników, a przecież takie przypadki z kasetą mogą się przydarzać.
    Wygląda jakby procesor nie chodził - nie można wyczuć podwyższonej temperatury.
    Na palucha w płytę, zaskakiwał przekaźnik i uruchamiała się mechanika, lecz wyświetlacz ani mignął nawet jakimiś głupotami.
    Więc pozostają te napięcia, tylko szukamy na razie schematu (tylko nie za 15 euro).
REKLAMA