logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C35 - Telefon się nie włącza, brak reakcji na ładowarkę

chicken007 09 Paź 2003 13:27 1384 7
  • #1 354359
    chicken007
    Poziom 26  
    Ocena: 40
    Początkowo gdy się go włanczało to przez chwile było oki , pokazywał że bateria jest pełna i po 2,3 sek. wyłanczał się. po podpięciu ładowarki nie ma żadnej reakcji, teraz już się wogule nie włancza. Proszę o pomoc.
  • #2 354385
    starosci
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Na forum był już poruszany ten temat.Poszukaj w dziale gsm.
  • #3 354528
    chicken007
    Poziom 26  
    Własnie szukałem czegoś takiego ale nie mogłem znaleźć. Coś sie jednak odezwało w tel. jak go rozebrałem , podłączyłem ładowarke i baterie, gdzieś go jakoś przycisnąłem i włączył się na chwile ale podświetlanie coś przerywało i zaraz znowu wyłączył się. Od czasu do czasu przy próbie włączenia zaświeci na ułamek sekundy i zgaśnie
  • #4 354760
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    moze byc tradycyjny problem siemensa.... brak ladowania ....
    wyglada to tak, ze telefon wlaczal sie bo mial jeszcze podladowana baterie, dzialal coraz krocej az w koncu bateria siadla do takiego stopnia, ze juz sie nie wlaczy .... musisz zmierzyc na zewnetrznych stykach ... powinno byc tak okolo 3,5(pare) - 4 zalezy od miernika !

:arrow: a jesli tak nie jest to nalezy podladowac baterke za pomoca zasilacza zewnetrznego ... i sprawdzic ... no to po pierwsze a po drugie to TRZEBA wyczyscic gniazdo ladowania ewentualnie poprawic luty itd... ale braki ladowania sa opisywane uuuu wiele razy na forum takze powodzenia ....

sorki ze na 2 czesci ale mi sie kliknelo :-)

Scalone posty - 3 minuty.(za)
    Link z reklamą został usunięty.Proszę o zapoznanie się z regulaminem https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php punkt 2 i 9.
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • #5 355163
    EsIU
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Jeżeli zmieniałeś softa to tez moga być takie cyrki. Gdy zmieniłem na 24 wersje to zaczęła wariować bateria przy próbie ładowania przez 2s ładował, potem zamigotałó ekranik i wyłączyło sie ładowanie po zmianie softu na niższą wersje (21) wszystko wróciło do normy :wink:
  • #6 357928
    chicken007
    Poziom 26  
    popróbuje i zobacze co z tego wyjdzie
  • #7 361956
    chicken007
    Poziom 26  
    cos w tym telefonie nie łączy na płycie jak go docisne w niektórych miejscach do działa, ale niestety nie mam czym go wygrzać i chyba go oddam do serwisu. Dzięki wszystkim i POZDRAWIAM!!
  • #8 380102
    Pawel.l
    Poziom 12  
    Na razie sprobuj rozebrac baterie i bezposrednio podlaczyc do ladowarki. docelowo musisz pokombinowac z ustawieniami flasha (wgrac plik .blk)

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens C35 początkowo włączał się na krótko, pokazując pełną baterię, po czym się wyłączał. Po podłączeniu ładowarki nie reagował i obecnie nie włącza się wcale. Możliwe przyczyny to rozładowana bateria, uszkodzone lub zabrudzone gniazdo ładowania, złe lutowania na płycie głównej lub problemy z oprogramowaniem (softem). Zalecane jest zmierzenie napięcia na stykach baterii (około 3,5-4 V), wyczyszczenie gniazda ładowania, ewentualna naprawa lutów oraz naładowanie baterii zewnętrznym zasilaczem. W przypadku zmiany softu na nowszą wersję mogą wystąpić problemy z ładowaniem, które ustępują po powrocie do starszej wersji. Czasami telefon działa po fizycznym dociśnięciu płyty, co wskazuje na problem z połączeniami na płycie. W ostateczności można rozebrać baterię i podłączyć ją bezpośrednio do ładowarki lub oddać telefon do serwisu. Konieczne może być także wgranie odpowiedniego pliku flash (.blk).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA