logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C35 - Telefon nie włącza się, brak reakcji na przycisk zasilania

shevu14 31 Sty 2004 21:17 2004 12
  • #1 497288
    shevu14
    Poziom 11  
    TAK JAK W TEMACIE TELEFONIK NAJPIERW KIEDY SIE GO WŁĄCZAŁO NA JAKĄŚ 1SEC. ZAŚWIECIŁ PODŚWIETLENIE I SIE WYŁĄCZAŁ A TERAZ NAWET NIEŚWIECI :( CO MAM ROBIC POMOCY!! Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ
  • #2 497370
    jerry77
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    !!!POCZYTAĆ STARSZE POSTY!!!
  • #3 500553
    piotrek5001
    Poziom 24  
    Ocena: 22
    Musisz wgrać nowe oprogramowanie do telefonika. Najlepiej zrobić to nowszym niż było w telefonie, ale może być to samo. Nie polecam wgrywaćstarszego softu. Opis i soft : www.siemensiak.pl
  • #5 501400
    Tom3k74
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    a nie lepiej od razu wgrać flesza v24 , i masz bez kombinowania
  • #6 506817
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    winning ma racje od razu wgraj flesza 24 a tak na marginesie sprawdzałeś baterie?
  • #7 541357
    Patol
    Poziom 22  
    Ocena: 25
    Ja tęz miałem zabity telefon podniosłem go tak jak pisano powyżej i telefon wstał
    ALE gdy wkładam do niego karte to najczęściej wyłącza sie kiedy pokazuje powitanie, a jak już sie włączy od święta to pada jak chce sie gdzieś dodzwonić a bez karty jak sie chce zadzwonić na alarmowy też zdycha może ktoś wie jak mi pomóc bo ten fonik to kumpla i musze mu go jak najszybciej oddać
  • #8 565749
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    czyli jak nie ma zadnej reakcji ,nawet po podlaczeniu ladowarki to zaczynac od wgrania binu naprawczego?
  • #9 565872
    BIGJack
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Sprawdź PA i pytanie czy przy podłączonej ładowarce też się wyłącza???
  • #10 566838
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    Patol napisał:
    Ja tęz miałem zabity telefon podniosłem go tak jak pisano powyżej i telefon wstał
    ALE gdy wkładam do niego karte to najczęściej wyłącza się kiedy pokazuje powitanie, a jak już się włączy od święta to pada jak chce się gdzieś dodzwonić a bez karty jak się chce zadzwonić na alarmowy też zdycha może ktoś wie jak mi pomóc bo ten fonik to kumpla i musze mu go jak najszybciej oddać

baterie podstaw nową ,czasami tak sie zdarza ze bateria jest walnieta i z podłaczona ładowarka nie chce zaskoczyc
  • #11 594203
    Kipek
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    mam podobna usterke w simensie c35 cały czas działał i nagle się sam wyłączył nie można go załączyć ale jak podłącze ładowarke to ładuje ale przy prubie załączenia nawet się nie zaświeca wogóle nie reaguje ?? czy tez wystarczy wgranie nowego softu ??
  • #12 596307
    BIGJack
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Sprawdzałeś prąd na PA ???? Jeżeli przy podłączonej ładowarce fon się podnosi tzn że albo jest zbyt słaba bateria albo bateria jest OK ale jakiś układ ma zbyt duży pobór i bateria siada. Najczęściej pada w ten sposób PA.

pozdrawiam
    BIGjack
  • #13 630963
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens C35 nie włącza się, brak reakcji na przycisk zasilania i podświetlenie ekranu. Początkowo telefon świecił się na sekundę po włączeniu, potem wyłączał się, a obecnie nie reaguje wcale. Zalecane jest wgranie nowego oprogramowania (softu), najlepiej nowszej wersji niż oryginalna, z wykorzystaniem pliku bin naprawczego (np. wersja v18) przed aktualizacją do najnowszego softu (np. v24). Wskazane jest także sprawdzenie i ewentualna wymiana baterii, gdyż uszkodzona bateria może uniemożliwiać uruchomienie telefonu nawet podłączonego do ładowarki. Problemy mogą wynikać z uszkodzenia układu PA (Power Amplifier), który powoduje nadmierny pobór prądu i szybkie rozładowanie baterii. W przypadku włożenia karty SIM telefon może się wyłączać podczas wyświetlania powitania lub w trakcie próby wykonania połączenia. Użytkownicy podkreślają, że wgranie odpowiedniego softu i wymiana baterii to podstawowe kroki naprawcze, a dalsza diagnostyka może wymagać sprawdzenia układów elektronicznych telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA