logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf III - Światła mijania i drogowe świecą jednocześnie po montażu przekaźników

piracik 22 Kwi 2007 22:38 4549 4
  • #1 3812277
    piracik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1977
    Miałem bardzo słabe światła w Golfie 3, założyłem więc przekaźniki dzięki którym napięcie na żarówkach wyrównało się z tym na aku. Problem się pojawił zaraz przy montowaniu przekaźników. Przełączając światła z mijania na drogowe, te mijania nie gasną tylko świecą razem z tymi drogowymi co znacznie skraca żywotność żarówek.
    Mam więc pytanie, może ktoś spotkał się już z takim przypadkiem, myślałem ze może wystarczy wymienić przełącznik świateł ten pod kierownicą. Mój układ przekaźników jest wykonany prawidłowo i wina jest na pewno po stronie instalacji samochodu.
    Proszę o jakieś podpowiedzi jak mam to naprawić. Bo nie wydaje mi się ze to nie wpływa na żywotność żarówek. Mógł bym przerobić układ przekaźników ale wyjeżdżam i nie mam już czasu na przeróbki, a auto zostawiam żonie.
  • #2 3812924
    automex
    Poziom 14  
    Ocena: 62
    wydaje mi się że problem leży w żarówce podświetlającej kontrolkę we włączniku świateł ,należy użyć diody i będzie OK.
  • #3 3812944
    piracik
    W całym aucie mam podświetlanie LED, w przełączniku również. Podejrzewam że w moim samochodzie są zastosowane lampy przednie z modelu z poprzednich lat. W golfie III montowane były lampy na H4 i te z oddzielonymi drogowymi z mijania. Może instalacja jest przystosowana do tych podwójnych. Nie wiem czy w tamtych światła mijania nie gasną przy przełączaniu na drogowe.
  • #4 3813134
    viper555
    Poziom 39  
    Ocena: 2162
    Tak masz najprawdopodobniej wymienione reflektory bo przy dwóch żarówkach długie świecą razem z krótkimi lub jest zmostkowany przełącznik zmiany świateł/ były wypalone styki krótkich.P
  • #5 3813406
    piracik
    Więc pytanie: Czy wystarczy wymienić przełącznik świateł drogowych/mijania, czy lepiej zrobić jakiś własny układ na przekaźnikach. Na własny to nie mam już za bardzo czasu a żarówki już dwie wymieniłem.
REKLAMA