logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer TS-WX205A - brak zasilania, dioda nie świeci, stuknięcie przy odłączeniu

drumah 23 Kwi 2007 21:45 8027 4
REKLAMA
  • #1 3815013
    drumah
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam serdecznie wszystkich.
    Przywiozłem sobie nieistotne skąd taki właśnie aktywny subwoofer jak w temacie.
    Problem polega na tym, że jak go podłączam pod 12V, to dioda, która powinna sygnalizować działanie tuby, nie świeci się. Gdy jednak odłączam zasilanie, po około sekundzie z głośnika wydobywa się pojedyncze "stuknięcie".
    Czy ktoś wie może, na czym polega problem? Może coś nie tak podłączam? Może oprócz doprowadzenia zasilania trzeba tą tubę jakoś włączyć? W załącznikach wszelkie materiały, jakie udało mi się odnaleźć na temat tego sprzętu.
    Pozdrawiam.

PS.
    Instrukcja serwisowa tego urządzenia dostępna na elce:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=8947

EDIT:
    Zauważyłem, że w instrukcji napisane jest coś o przełączniku ON/OFF poprzez właśnie bolce Remote. Czy można jakoś zasymulować włączone radio? Podejrzewam, że tamtymi przewodami również powinien popłynąć prąd, tylko jaki?
    Załączniki:
    • TRD1140_TS-WX205.pdf (1.25 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TRD1139_TS-WX205A.pdf (1.22 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Pioneer TS-WX205A - brak zasilania, dioda nie świeci, stuknięcie przy odłączeniu ts-wx502a_spec.jpg (51.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Pioneer TS-WX205A - brak zasilania, dioda nie świeci, stuknięcie przy odłączeniu ts-wx502a_connectors.jpg (52.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3958843
    swa
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    Aby włączyć wzmacniacz należy oprócz zasilania 12V dodatkowo podać na wejście REMOTE +12V. Prąd pobierany przez to wejście jest około 1 mA.
    Po podaniu tego napięcia powinna się zaświecić kontrolka i wzmacniacz powinien pracować.
  • REKLAMA
  • #3 3985923
    drumah
    Poziom 15  
    Włączyć już mi się udało, ale mam problem, jeśli chodzi o odtwarzanie muzyki. Mianowicie po włączeniu sprzętu świeci się kontrolka zasilania, ale po podłączeniu dowolnego urządzenia przez RCA nie słychać żadnego dźwięku. Dopiero po wyłączeniu tuby słychać pojedyncze delikatne "puknięcie" w głośniku. Co może być przyczyną? Nic nie wygląda na spalone
  • REKLAMA
  • #4 5584897
    Krokodyl2125
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witaj ja również mam taki sam problem jak ty -powiedz mi czy udało ci się odpalić ten subwoofer jeśli tak to w jaki sposób bo siedzę nad nim już kilka dni i nie daje rady z góry serdecznie dziękuję
  • #5 6384088
    drumah
    Poziom 15  
    Odpaliłem ją - wymieniłem scalaka, kondzie i głośnik ;) Ale podejrzewam, że sam scalak i kondzie powinny pomóc.
    Pozdr.

Regulamin p.10.9
    (dj-MatyAS)
REKLAMA